Waarom het zo belangrijk is om je automaat te spoelen

Het spoelen van een automaat is van belang om ernstige problemen te voorkomen, echter blijft dit vaak onopgemerkt. Bij het onderhoudsproces van een automaat hoort het spoelen, hierbij wordt alle olie vervangen voor verse olie met een reinigingsmiddel die al het vuil en slib uit uw automaat spoelt. Het is belangrijk om dit regelmatig te laten controleren. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat je later problemen krijgt met de motor.

Wanneer moet een automaat gespoeld worden

Als een automaat tussen de eerste 60.000 km á 90.000 wordt gespoeld, wordt de kans aanzienlijk kleiner dat er technische problemen ontstaan die kunnen leiden tot een oncomfortabele rijervaring. Ook kan het spoelen van een automaat ook andere klachten verhelpen, denk hierbij aan: slecht schakelen, bonken, slippen en een schommelend toerental. 

Is het spoelen van een automaat wel nodig?

Vaak wordt er door dealers en autofabrikanten gezegd dat het spoelen van een automaat niet nodig is. Volgens hen zit er namelijk olie in de versnellingsbak die nooit vervangen hoeft te worden. Het is echter een feit dat door vervuiling van de automaat de oliekanalen en lamellen vervuilen. Dit kan ertoe leiden dat de automaat vernieuwd of gereviseerd moet worden. 

Hoe gaat Flushed te werk

Voor het spoelen van een automaatbak maakt Flushed gebruik van zeer professioneel apparatuur. Het spoelen van de automaatbak wordt gedaan met een draaiende motor, dit zorgt voor een betere spoeling zonder complicaties. Bij het spoelen wordt er 95% van de oude olie verwijderd en vervangen door olie die aan de nieuwste eisen voldoet van uw motor om deze maximaal te laten presteren. Er wordt 30 tot 90 minuten gerekend voor het spoelen van uw automaatbak. Hierna kun je weer met een gerust hart verder rijden.