0rk.nl
Image default
Dienstverlening

Waarom het een slim plan is voor begrafenisondernemers om videobeelden van de uitvaart aan te bieden

Steeds vaker bekijken bezoekers van uitvaartcentra diavoorstellingen van foto’s die het leven van de overledene weergeven, meestal vergezeld van muziek. Als u niet heeft overwogen om uw klanten een video-eerbetoon te brengen, dan mist u misschien een kans om een andere waardevolle dienst te verlenen.

Video’s kunnen worden getoond tijdens de bezoek- en uitvaartdiensten, op het internet worden bekeken en op DVD worden gebrand zodat de nabestaanden ze steeds weer kunnen bekijken. Als een overlijdensverzorger kunt u gemakkelijk de mogelijkheid bieden om een eerbetoonvideo te maken voor hun overleden geliefde.

Foto’s en video’s kunnen voortaan gemakkelijk bewerkt worden

Met behulp van een scanner, een desktop- of laptopcomputer en een hommage-videosoftwareprogramma kunt u foto’s bewerken, in een diavoorstelling rangschikken, bijschriften, bewegingen en video’s toevoegen. Zodra de foto’s in het programma zijn gescand, leidt het menu gestuurde softwareprogramma voor video u door het creatieproces om een audio visuele weergave te maken die betekenisvol is voor iedereen die het ziet.

Diashow kan de uitvaart een extra mooi tintje geven

Wanneer u een familielid van de klant ontmoet die de begrafenis plant, vraag hem dan om foto’s te verzamelen en kies 30 tot 40 foto’s die het leven van de persoon die net is overleden het beste weergeven. Als een van de foto’s andere mensen in een groepsfoto bevat, vraag hem dan om een notitie te maken waarin staat welke persoon de overledene is. Wanneer u de diashow samenstelt, kunt u met een eenvoudige bewerkingsfunctie inzoomen op het juiste gezicht.

Scan de foto’s in uw computer met behulp van het video programma. Kies de lengte van de tijd die elke foto moet worden weergegeven. Afhankelijk van het aantal foto’s dat u opneemt, wilt u elke foto misschien 10 tot 25 seconden weergeven. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om de foto te zien en te waarderen. Gebruik de functie fade in – fade out om overgangen tussen foto’s te maken.

Voeg één of twee door uw klant gekozen nummers toe. Uw softwareprogramma moet de nummers automatisch aanpassen aan de duur van de diavoorstelling. Als u de gedenkvideo tijdens het bezoek gaat tonen, kunt u de diashow in een doorlopende lus afspelen. Als de video tijdens een uitvaartdienst wordt afgespeeld, kan deze slechts één keer worden afgespeeld.

Geef altijd de video met de beelden mee aan de nabestaanden

Als extra voordeel kunt u DVD-herinneringsvideo’s branden die u voor de familie kunt bewaren. Bovendien kan de familie de video uploaden naar de website van uw uitvaartcentrum, YouTube of de video server die uitdrukkelijk wordt onderhouden voor van uitvaartvideo’s. U kunt, samen met de familie, kiezen hoe lang de video online blijft, zodat ze dit speciale gedenkteken kunnen delen met wie ze maar willen, zolang als ze willen.

https://uitvaartpolis-online.com/begrafenisondernemer-nijmegen/