Waar let je op bij het kopen van een steiger

Een steiger is perfect voor als je in de hoogte moet werken, op een steiger sta je namelijk veel stabieler dan op een ladder. Op een steiger kun je ook makkelijker te werk gaan omdat je vaak met z’n tweeën op een steiger staat en je ook je gereedschap mee naar boven kunt nemen. met het kopen van een steiger zijn er natuurlijk wel een paar dingen waar je op moet gaan letten, al deze dingen kun je hieronder gaan lezen. 

Materiaal en merk

Het materiaal van een steiger is erg belangrijk, het is dus voordat je de steiger koopt heel belangrijk om te kijken van welk materiaal de steiger is gemaakt. Naast het materiaal zegt het merk ook veel over een steiger, hoe duurder het merk des te beter de steiger. Bij veel producten kan dit niet het geval zijn maar bij steigers wel, bij duurdere merken worden de steigers namelijk van beter materiaal gemaakt. Bij een rolsteiger is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat hij van lichtgewicht aluminium is gemaakt, de krijgt hierdoor een steiger die niet zo zwaar is maar wel sterk genoeg is. Op deze manier is het dus makkelijk om de steiger te verplaatsen.

Eerste of tweede hands?

Wanneer je een steiger of tweedehands gaat kopen zit er niet super veel verschil in, zelfs niet in de prijs. Dit komt doordat steigers echt jarenlang mee gaan als er op een goede manier mee om wordt gedaan, een steiger is niet meer bruikbaar als hij niet voldoet aan de veiligheidsnormen. 

Welke steiger moet je kopen?

Wanneer je een steiger nodig hebt is het wel belangrijk om de juiste steiger te kopen, er zitten namelijk zeker verschillen in steigers. Je hebt namelijk steigers voor binnen en steigers voor buiten, door goed je onderzoek te doen doe je dus geen miskoop.