0rk.nl
Image default
Gezondheid

Waar je op let bij het uitzoeken van een tandartspraktijk in Amsterdam?

Zeker wanneer je al een tijdje op zoek bent naar een nieuwe tandartspraktijk in Amsterdam zal het je opvallen dat de keuzemogelijkheden op zijn zachtst gezegd ruim zijn. De vraag is dus vooral, wat vind jij belangrijke aandachtspunten wanneer je een tandarts nodig hebt? Dat kan heel praktisch zijn, zoals een tandarts die bij je in de buurt zit maar je kan ook op zoek zijn naar een tandarts die speciale behandelingen biedt omdat je al langere tijd speciale mondzorg nodig hebt. Daarom hierbij 5 gratis tips die je helpen bij het uitkiezen  van je tandarts.

3 tips die je helpen bij het vinden van de juiste tandartspraktijk in Amsterdam

Met de volgende drie tips wordt een stuk makkelijker om de juiste tandarts in Amsterdam te vinden die helemaal aansluit bij de soort mondzorg die je nodig hebt en die past bij jouw leven en dagindeling.

1.      Praktische zaken

Allereerst een aantal praktische zaken. Hoe ver is de tandarts bij je woon- of werkplaats vandaan. De kans is natuurlijk groot dat je in de meeste gevallen vanuit één van deze twee locaties naar de tandarts moet. Een aandachtspunt betreft de kantooruren. Die moeten aansluiten bij jouw rooster. Werk je onregelmatige uren dan is het wel zo fijn om een tandartspraktijk in Amsterdam te hebben die ruimere openingstijden hanteert. Laatste praktische puntje, zijn er meerdere specialismen aanwezig? Oftewel, kun je voor alle mondzorg die je nodig hebt bij één partij terecht? Denk niet alleen aan noodzakelijke behandelingen maar ook behandelingen zoals een Invisalign beugel.

2.      Wat doe je wanneer je angst voor de tandarts hebt?

Wist je dat er speciale ‘angsttandartsen’ zijn? Die zijn gespecialiseerd om mensen die bang zijn voor de tandarts op hun gemak te stellen. Dat doen ze door gecertificeerde coaching of, wanneer de angst te groot is, door de patiënt simpelweg onder narcose te brengen.

3.      Kies een tandarts met een spoeddienst

Je weet nooit wat er kan gebeuren en hoewel je er niet op inzet kan een ongeluk altijd gebeuren en dan heb je misschien wel met spoed tandheelkunde in Amsterdam-Oost nodig. Het liefst ga je dan natuurlijk naar je eigen tandarts want die vertrouw je, zit bij je in de buurt en weet hoe jij op behandelingen reageert.

Related posts

Het verschil tussen een mondhygiënist en een tandarts in Breda

Wat is een Europees haarwerk?

De elektrische sigaret: een simulator of toch niet?