0rk.nl
Image default
Industrie

Waar gebruik je epoxylijm voor?

Voor veel verschillende oppervlaktes is Epoxylijm de juiste keuze, deze lijm bestaat vaak uit twee componenten en is uitermate geschikt voor de meeste oppervlakken, onder andere omdat deze erg sterk is. Je kunt epoxylijm dus gebruiken voor veel verschillende oppervlakken en daarom is deze lijm ook zo gewild. De lijm is breed verkrijg kraag en daardoor ook makkelijk te koop, verder is de lijm ook uitermate geschikt voor gebruik in huis omdat de lijm makkelijk in gebruik is en niet te veel ruimte in neemt. Hierdoor zul je de lijm ook geregeld tegenkomen in veel huishouden om de voorgaande overwegingen.

Hoe werkt de lijm?

De lijm werkt anders dan de meeste andere lijmen die je vaak tegenkomt. Het bestaat namelijk uit twee componenten. Er wordt namelijk epoxyhars vermengt met een verharder, op het moment dat deze twee bij elkaar komen en je ze laat uitharden ontstaat er een hele stevige lijm. Dat maakt de lijm ook zo uniek door het apart van elkaar bewaren en het vermengen van de twee op het oppervlak ontstaat er een heel stevig mengsel wat bijna op elk oppervlak te bevestigen is. Wel is het van belang als je ermee werkt dat je er snel mee aan de slag gaat op het moment dat het nog vloeibaar is. Wanneer ze bij elkaar komen worden ze namelijk snel hard en dan is er niet meer mee te werken.

Hoe gebruik je epoxylijm?

Epoxylijm gebruik je dus voor veel verschillende oppervlakken, maar hoe werk je met deze lijm? In principe verschilt het gebruik van de lijm niet zoveel met de meeste andere lijmen. Je schuurt net zoals bij de anderen eerst het oppervlak goed af, en kunt dan de lijm erop werken. Hierbij kun je een mengspuit gebruiken, dit is het makkelijkst dan hoef je het zelf niet te mengen. Of je mengt het zelf op een oppervlak wat later weggegooid kan worden, zoals een stukje karton. Je kun dat de lijm goed mengen op het karton en hierna de lijm op het oppervlak smeren en rustig laten uitharden. Zorg er wel voor dat je het oppervlak goed afneemt zodat er geen overtollige resten achterblijven op het oppervlak waar je ze niet wil hebben.