0rk.nl
Image default
Internet

Van video tot MP3 of van PDF tot Doc: AnyConv converteert bijna alles

DOC naar PDF, MOV naar AVI, WAV naar MP3 of BMP naar JPG – voor elke formaatconversie heb je plug-ins of software nodig (mogelijk tegen betaling). Als je vaak bestanden converteert, heb je waarschijnlijk een echt arsenaal aan freeware-tools die gespecialiseerd zijn in de een of de ander. Best vervelend. De webservice AnyConv wil hiermee opschonen, aangezien deze ongeveer 350 formaten ondersteunt. Klinkt erg praktisch. We hebben het getest.

AnyConv kan volledig worden bediend via de webinterface, wat vrij eenvoudig is: upload het bestand, selecteer het doelformaat, maak eventueel een paar instellingen en druk op de knop “Conversie starten”. Vervolgens begint de conversie en afhankelijk van de grootte en complexiteit is het eindproduct binnen enkele seconden of minuten klaar om te downloaden.

AnyConv adverteert om 350 formaten te ondersteunen. De selectie varieert van beeld en video tot geluid en archief tot CAD-formaten. Conversies van MP4 naar MP3, van BMP naar JPG, PDF naar RTF of ZIP naar RAR – geen probleem. Dat is vrij snel: het converteren van een video van ongeveer 30 MB (MOV) naar een MPG duurde in mijn test ongeveer 15 seconden en het extraheren van de audiotrack als MP3 duurde minder dan 10 seconden. En AnyConv heeft binnen 2 minuten een WMV-bestand van 50 MB van hoge kwaliteit geconverteerd naar een MP4.

AnyConv is in het voorjaar van 2019 gestart en bevindt zich in de bètafase. De online service is gratis. Je kunt niet meer dan 60 bestanden per uur converteren. De bestandsgrootte is beperkt tot 50 MB. Maar dit is genoeg voor de meeste gebruikers.