0rk.nl
Image default
Woningen

Tips om je eerste huis te kopen in Amsterdam

Als je op zoek gaat naar je eerste huis dan merk je al snel dat je het beste begint met eerst een aantal dingen op een rijtje te zetten. Een lijstje met tips is daarbij ideaal om je op weg te helpen met de zoektocht naar jouw droomhuis in Amsterdam. Makelaar Bijleveld uit Amsterdam geeft u graag enkele tips. 

Tip 1: Wat voor huis kopen in Amsterdam?

In Amsterdam is er veel keuze in de soort van de woning. Bedenk daarom eerst in wat voor soort woning je wilt wonen, een gezinswoning, een grachtenpand, een vrijstaande woning, een portiekwoning, een flatje of een appartement. Alles is er wel te vinden maar waar gaat jouw voorkeur naar uit dat is iets wat je het beste eerst kan beslissen voor je op zoek gaat. 

Tip 2: Welke wijk wil je wonen? 

De een zoekt een huis in de pijp of de jordaan terwijl een ander liever een huis zoekt in de zuidas of watergraafsmeer. Kijk rond in de verschillende wijken die er zijn om een idee te krijgen hoe een wijk is of misschien is dat niet nodig en heb je al gelijk een wijk in gedachten omdat daar jouw hart ligt. 

Tip 3: Eigen geld en hypotheek 

Kijk alvast een beetje rond naar wat er te koop staat in Amsterdam en vooral naar de vraagprijzen. Ga daarna na wat jouw budget is voor het kopen van jouw eerste huis. Maak een overzichtje met hoeveel eigen geld je kan investeren en informeer hoeveel hypotheek je maximaal kan krijgen als het nodig is. Aan de hand daarvan weet je wat je maximaal kan uitgeven en wordt het makkelijker om te zoeken.

Tip 4: Wel of geen makelaar Amsterdam inschakelen 

Het kan allebei maar waar voel jij je het beste bij? Wil je liever zelf alles alleen doen en besparen op een makelaar? Dat kan natuurlijk maar bedenk je wel dat het vaak meer tijd kost voordat je jouw droomhuis hebt gevonden. Een makelaar kent Amsterdam het beste en weet precies welke huizen er in welke wijk te koop staan en die binnen jouw budget vallen. Daarnaast kan een makelaar gericht zoeken op jouw wensen en advies geven tijdens het bezichtigen van woningen. Bij een makelaar is het vaak mogelijk om een aantal huizen kort achter elkaar te bezichtigen en dan de voors en tegens te bespreken. Kijk bijvoorbeeld eens op de website  van Bijleveld.

Tip 5: Kijk ook naar verbouwen 

Als je een huis bezichtigt bedenk dan ook wat je in de toekomst wilt. Wil je er een gezin stichten en oud worden of wil je er maar tijdelijk wonen en later iets groters kopen? Heb jij jouw droomhuis gevonden en wil je er ook met een gezin in blijven wonen of aanpassen aan het ouder worden. Bespreek dan samen met de makelaar wat er toegestaan is qua verbouwen en als de verbouwingen op korte termijn plaats moeten vinden kijk dan even of jouw budget er de ruimte voor heeft voordat je een beslissing neemt over de woning die je wilt kopen.

http://www.bijleveldmakelaardij.nl