0rk.nl
Image default
Onderwijs

Theaterworkshops

Theaterworkshop 

Theater kennen we in vele verschillende vormen. Zo kennen we bijvoorbeeld bewegingstheater maar ook cabaret, allebei verschillende vormen van theater. Theater is dan ook een manier om jezelf volledig te uitten, op wat voor manier dan ook. Voor kinderen is het goed om op jonge leeftijd te ervaren en uitten wat ze voelen, theater is hier een perfecte tool voor. Grote Broer heeft verschillende theaterworkshops, variërend van slapstick comedy tot een heuse theaterbattle. 

 

Theaterworkshop Slapstick 

Slapstick comedy, comedy doormiddel van beweging. Slapstick comedy bestaat al een flinke tijd, artiesten als Charlie Chaplin en Fred Karno zijn bekende namen binnen de discipline. Bij een theaterworkshop slapstick comedy leren kinderen non verbale grappen te maken, op elkaar in te spelen en het staan voor een groep. Voor veel kinderen kan dit spannend zijn, echter specialiseert Grote Broer zich in het selecteren van de beste workshopdocenten die perfect zijn voor deze taak. De juiste workshopdocent weet precies wat hij of zij moet doen om de kinderen veilig te voelen in deze nieuwe en spannende situatie. Wanneer de kinderen zich op hun gemak voelen is het tijd om bezig te gaan met de slapstick comedy, dit eindigt vaak in hilarische scenes. 

Theaterworkshop

Naast een slapstick comedy heeft Grote Broer een groot aanbod aan andere theaterworkshops, bijvoorbeeld movie fighting. Bij deze workshop leren kinderen hoe het is om een echte vechtscene na te spelen. Leerlingen krijgen hier ook de kans om hun eigen choreografie op te zetten en deze te laten zien aan de klas. Hiervoor is ook een geschikte workshopdocent nodig, Grote Broer werkt alleen met professionals uit het vak en kunnen hiermee de veiligheid zo goed mogelijk waarborgen. Een vechtscene ziet er super gaaf uit en is ontzettend leuk om uit te voeren wanneer je de juiste handvatten hebt gekregen. Vechtscenes uit bekende films als The Avengers, Batman of oudere films van bijvoorbeeld Steven Seagal worden uitgewerkt en toegepast.

https://grotebroer.com