Tentamentraining van Scriptium – de ervaring van een rechtenstudent

Centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium verzorgt tentamentrainingen studiebegeleiding op maat voor hbo- en wo-studenten in Nederland en Vlaanderen. Je kunt deze trainingen op locatie of online volgen. Het gaat om trainingen in groepsverband, maar ook om 1-op-1-trainingen met een privédocent die Scriptium speciaal voor jou uitkiest. Het is een vrij modern fenomeen, en wij wilden wel eens weten hoe zo’n tentamentraining nou eigenlijk is. Daarom vroegen wij aan een aantal studenten hoe zij de training ervaren hadden. Lees hier over Sigrid (23) die Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam studeert.

 

Waarom besloot je tentamentraining te nemen?

“In het kort? Vanwege het vak from hell. Goederen- & Insolventierecht. Man, man, man, wat een rotvak was. Over het algemeen heb ik niet heel veel moeite gehad met de studie so far, maar met dit vak was het al vanaf het eerste moment hommeles. Het eerste tentamen ging dan ook ruk. Ik heb nog nooit zo laag gescoord op een tentamen en daar schrok ik wel van. Het was niet alsof ik niet geleerd had ofzo. Ik had er ook geen vertrouwen in dat het ineens me de herkansing goed zou komen. Dus nam ik een tentamentraining Goederen- & Insolventierecht van Scriptium.”

 

Hoe vraag je een training aan?

“Ze hebben groepstrainingen voor dat vak, maar ik wilde toch liever een 1-op-1-training aanvragen. Het prijsverschil is niet heel groot en ik vond het waardevol om alle tijd voor mezelf te hebben. Scriptium reageerde al binnen 10 minuten op m’n eerste mail en nadat we tot in het detail m’n problemen met het vak from hell hadden besproken, gingen ze op zoek naar een trainer. Dat betekent dan dat ze in hun grote groep trainers op zoek gaan naar iemand die aansluit bij mijn wensen. Ze hadden daar bij mij de middag voor nodig, maar ik weet dat het ook 48 uur kan duren. Wat nog steeds niet veel is, maar oké.”

 

Hoe gaat het dan verder?

“Ik had met m’n trainer, die overigens Kasper heette, kennisgemaakt via de telefoon en we hadden afspraken gemaakt over hoe lang de training zou duren en wanneer de sessies waren. Ik had ruim van te voren een training aangevraagd dus we hadden lang de tijd. Kasper stelde voor om te beginnen met een korte sessie van een uur om te bekijken wat ik misschien al wist en waar de knelpunten precies lagen. Toen hebben we elke week richting het tentamen een uur trainingstijd gehad, en in de laatste week een intensieve sessie van 3 uur achter elkaar. Dat was wel pittig, maar ook fucking effectief. Ik haalde het tentamen de woensdag na de laatste training en ik kon gewoon merken dat ik de stof beheerste. Dat tentamen was ineens zo moeilijk niet meer. Ik ben Scriptium en Kasper daarom enorm dankbaar en als ik ooit weer zo’n rotvak tegenkom, ga ik er weer gebruik van maken.

https://www.scriptium.nl/