0rk.nl
Image default
Woningen

Specialist gezocht in boren, zagen en frezen in beton

Soorten beton

Beton, iedereen kent het. Het zit in zo goed als alle nieuwbouwprojecten verwerkt. Maar ook bij renovaties zal het toepassingen vinden. Het kan in elke gewenste vorm gegoten worden. Het is dan ook een veelzijdig product en bovendien relatief gemakkelijk te verwerken. Nochtans voor een leek is de raad van een specialist sterk aan te raden. Alleen al het kiezen van het juiste mengsel voor uw specifieke toepassing kan al een hele klus zijn. Afhankelijk van wat u precies wil bereiken zullen we kiezen voor:

  • Gewapend beton: de bewapening bestaat uit stalen staven die in het mengsel verwerkt zijn om het geheel sterker te maken.
  • Voorgespannen beton heeft staaldraden en kabels naast de stalen staven. Dit laat een nog hogere belasting toe.
  • Gepolijst beton gebruikt men wanneer het geheel ook mooi moet ogen, zoals bijvoorbeeld een betonnen trap.

Het spreekt dus voor zich dat met een gewone boor of frees het moeilijk werken wordt, zo niet zelfs onmogelijk. U moet maar eens proberen om een simpel gat te boren in een betonnen plaat. Zelfs voor het aanbrengen van een eenvoudige armatuur zal dit al een heel gedoe worden indien we niet over het juiste materiaal beschikken. Maar wat als we veel meer wensen dan enkel een gaatje boren.

 

Heel wat meer toepassingen zijn mogelijk

In moderne woningen worden leidingen netjes weggewerkt in de muur. Het geeft de woning een aangename, verzorgde aanblik. Buizen moeten ook nog eens naar de volgende ruimte aansluiting vinden. Om dit toe te laten zal een voldoende groot gat geboord worden. Bij oudere stenen huizen is dit nog eenvoudig zelf uit te voeren. Echter, een heel ander verhaal wordt het wanneer uw muur uit beton is opgebouwd. Betonboringen Utrecht heeft de nodige kennis in huis om u met raad en daad bij te staan. Maar het kan nog sterker. Stel dat we de woning wensen te verbouwen. We zouden kunnen opteren voor een nieuwe deur of raam, waar voorheen een betonnen muur zat. We zullen dus met betonboringen Utrecht een voldoende groot gat moeten uitzagen. Een precisiewerk waar toch heel wat bij komt kijken. Het werk zal exact die afmetingen moeten hebben die nodig zijn om alles mooi in elkaar te laten passen. Het liefst gebeurt dit dan ook nog eens met zo weinig mogelijk stof.

 

Het vinden van een degelijke firma

Een project is bovendien een geheel van verschillende werken die zeer goed op elkaar dienen afgestemd te worden. U wenst immers geen tijd te verliezen door te moeten wachten op de volgende aannemer. Immers, een elektricien kan zijn leidingen pas doortrekken naar de volgende verdieping, als het benodigde gat geboord is. Ook een schrijnwerker kan pas een deur plaatsen wanneer de zaagwerken klaar zijn. Het zoeken naar een specialist om te zagen, frezen en beton boren Utrecht gaat niet over één nacht ijs. Niet alleen de prijs is een belangrijke parameter. Ook de geleverde kwaliteit speelt zijn rol. Het project mag evenmin vertragingen oplopen. Tijd kost immers geld. Zich goed informeren en gespecialiseerde bedrijven vergelijken is geen overbodige luxe. Het vermijdt ons heel wat kopzorgen.

https://westermanbetonboringen.nl