0rk.nl
Image default
Zakelijk

Shiftbase: een professioneel softwarepakket voor personeelsplanning

Shiftbase is ontwikkeld door DifferentLab B.V. Deze firma is in 2011 opgericht en zetelt in Zoetermeer. De planningsprogramma’s zijn toepasbaar in allerlei branches waaronder beveiliging, detailhandel, hotel, horeca, zorg en welzijn. Het bedrijf slaagt erin dynamische applicaties te maken die door gebruikers zelf eenvoudig uit te breiden en aan te passen zijn.

We lichten twee van de functionaliteiten kort toe en starten met het maken van roosters. Kijkend naar een Shiftbase rooster dan zien we per dag een overzicht bestaande uit gekleurde blokjes. Daarin staat het soort dienst, bijvoorbeeld ‘dag’ of ‘vroeg’. Voor de blokjes staat aangeduid wie welke diensten werkt. AB (Alex Bogaard), in groen, werkt een dagdienst van 09.00 tot 17.00 uur.  EM (Eline Moensen), in paars, werkt vroeg; ze komt om 09.00 en vertrekt om 12.00 uur. In een geel blokje staat ‘vakantie’, m.a.w. in één oogopslag is duidelijk wie niet aanwezig zijn. Zo kan een rooster eruit zien, maar natuurlijk kun jij voor een aangepaste opmaak kiezen: andere kleuren, grotere of kleinere blokjes et cetera.

De urenregistratie doen je medewerkers in Shiftbase door middel van in- en uitklokken. Dit kan op diverse manieren: via de tijdregistratie app, de computer of de prikklok. Een kleine historische schets van de prikklok. De prikklok werd vanaf 1850 gebruikt om bij te houden hoe lang medewerkers per dag aanwezig zijn. Aanvankelijk ging het om een mechanisch apparaat waar een prikkaart van karton ingestoken werd. Op de kaart kwamen de datum en een tijd te staan. De klok hing bij de in- en uitgang, zodat werknemers direct bij aankomst en vlak voor vertrek konden klokken. Rond 1990 had dit systeem zijn langste tijd gehad. Dankzij de ontwikkeling van de computer kwamen modernere tijdregistratiesystemen in opgang. Het kaartje van karton werd vervangen door een magneetkaart of een badge. Weer later werd registreren door middel van een sensor mogelijk: vingerafdrukken en 3D-scans van gezichten. De prikklok is niet overal populair. Hij wordt soms gezien als ouderwets en te controlerend. Reden voor sommige bedrijven het aan de mensen zelf over te laten: iedereen vult online in hoeveel hij / zij werkt. 

https://www.shiftbase.com/nl

Related posts

Uniform dragen op het werk

Verfsjablonen op maat

De voordelen van een anhydriet vloer