0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Sedum: het dak van de toekomst

Aan welke eisen moet een goed dak voldoen? Natuurlijk, het moet waterdicht zijn en het Nederlandse klimaat, met al haar extremen, kunnen weerstaan. Maar tegenwoordig zijn de eisen die je aan het dak boven je hoofd kunt stellen een stuk diverser.

Duurzaam

Het dak van de toekomst is een duurzaam dak. Een dak dat bijdraagt aan het terugdringen van vervuiling. Sedumdaken, ook bekend als groendaken, zijn bedekt met kleine mos-achtige plantjes. Deze plantjes dragen bij aan een schonere lucht. Ze vangen CO2 op en dragen daardoor bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Ook filteren ze fijnstof uit de lucht. Een sedumdak draagt dus bij aan een betere luchtkwaliteit.

Vooral bedrijven hebben al vroeg ontdekt dat de keuze voor sedum een manier is om het maatschappelijk verantwoorde karakter van de onderneming tot uitdrukking te brengen.

Mooi

Vroeger had bijna elk huis hetzelfde dak. Hooguit dat de kleur van de dakpannen anders was. En hier en daar zag je een rietdak. Maar tegenwoordig zien we het dak ook als onderdeel van de woning of het bedrijf dat mooi moet zijn. Sedumdaken zijn natuurlijk en daardoor aantrekkelijk. Met een sedumdak tover je jouw dak om in een klein park.

Kllimaatregulering

Door de klimaatverandering wordt het weer steeds extremer. De temperatuur vertoont steeds meer uitschieters, zowel omhoog als omlaag. Dit vergt het nodige van de klimaatregulering. Met een sedumdak maak je het je airconditioning een stukje makkelijker, want sedumdaken werken isolerend. Bij koud weer helpen ze warmte vast te houden, terwijl ze in de zomer verkoelend werken.

Watermanagement

De afgelopen tijd hebben we in Nederland te maken gehad met steeds heftigere regenbuien. Regelmatig wordt code oranje of rood afgegeven. Ons rioolstelsel is echter niet ingesteld op zulke heftige buien, waardoor straten blank komen te staan en kelders kunnen onderlopen. Sedum houdt water vast en draagt daardoor bij aan een beter watermanagement

Sedumdaken hebben dus diverse voordelen ten opzichte van traditionele dakbedekking. Sedum draagt bij aan het oplossen van verschillende problemen waar we als samenleving mee te maken hebben. Wil jij ook een positieve impact hebben? Informeer dan vandaag nog naar de mogelijkheden om jouw dak te vergroenen.

http://roofingservice.nl/sedumdak/