0rk.nl
Image default
Dieren

Pop Up Karper – Vangen doe je zeker!

Tijdens het vissen op karper wordt er gebruik gemaakt van veel verschillende soorten aas. Erg populaire soorten aas zijn: partikels, tijgernoten of boilies. In de afgelopen jaren is het erg populair geworden om ook pop up karper te vangen!

Een pop up is een drijvende boilie die grote visuele aantrekkingskracht heeft. Doordat pop up karper vaak van felle kleuren zijn gemaakt, zullen de karpers deze ronde boilies al van veraf zien. Het is mogelijk om met verschillende manieren met pop ups op karper te vissen.

Op wateren waar erg veel gevist wordt, kan het soms goed werken om weinig of niet te voeren. Veel vissers zullen hier met een ‘’single pop up karper vissen’’. Dit houdt in dat er niet op een voerplek wordt gevist. Eigenlijk is het erg simpel. Je bevist jouw hengel met een pop up en voert niks bij. Grote voerplekken kunnen door karper soms als erg gevaarlijk worden ervaren. Hierdoor zullen de karpers vaak bij deze stekken vandaan blijven. Een enkele pop up wekt bij karper vaak nieuwsgierigheid op en wordt hierdoor vaak gepakt. Probeer het eens uit en vis met een enkele pop up karper.

De meest populaire manier om met pop up karper te vissen is door een pop up op een ronnie rig of chod rig te bevestigen. Met deze methode staat de pop up een paar centimeter boven de bodem. Wanneer je om jouw haakaas bijvoert, zal de pop up mooi op het voer staan te dansen en vaak als eerste gepakt worden. Deze methode kan hierdoor erg succesvol zijn!

Ook kan het goed werken om met pop up karper te vissen gecombineerd met boilies, tijgernoten of partikels. Hierbij wordt vaak de popup en de de boilie of tijgernoot iets gesneden zodat de popup boven het andere aas als een sneeuwman staat te dansen. Dit wordt ook wel de ‘’snowman montage’’ genoemd. Hierbij is belangrijk dat het juist format pop up karper gebruikt wordt. Het is namelijk erg belangrijk dat de haak plat op de bodem blijft liggen. Wanneer een te grote popup wordt gebruikt, zal de montage gaan drijven en van de bodem komen, dit is niet de bedoeling.