Opstellen van een vacature groen

Ben jij een werkgever en heb jij mensen nodig om in het groen te werken? Dan is het aan te raden om een vacature groen aan te maken, zodat je snel iemand vindt die bij je past. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een goede vacature gaat opstellen. Een punt is namelijk dat zeer veel mensen wel in het groen willen werken, maar hoe vind jij iemand die bij je past. In dit artikel geven we enkele tips waar een vacature groen aan moet voldoen. Zodat je zeker weet dat je iemand vindt die bij je past.

 

Vermijd clichés

De meeste vacatures zijn voorzien van zeer veel clichés. Er zijn bijvoorbeeld typische vragen die steeds terugkomen en dat is natuurlijk zeer nadelig te noemen. Het nadeel is dan namelijk dat echt goed potentieel personeel dan minder interesse toont. Want dergelijke vacatures, daar zijn er zoveel van. Het is dus belangrijk om niet te veel clichés te gebruiken, maar gewoon echt aangeven wat het werk in gaat houden.

 

Beschrijf een gemiddelde werkdag

Het kenmerk van een goede vacature is om te beschrijven hoe een gemiddelde werkdag er ongeveer uit ziet. Het is namelijk logisch dat mensen graag willen weten wat het werk precies inhoudt. Als je bijvoorbeeld enkel een paar algemene omschrijvingen krijgt, dan zegt dit niet zoveel over het precieze werk wat je te doen staat. In die gevallen kan het dus aan te raden zijn om een goede beschrijving te geven over hoe een werkdag er ongeveer uit ziet.

 

Wees helder over de vereisten

Daarnaast is het ook belangrijk om in de vacature al zeer helder te zijn als het gaat om de vereisten waar de toekomstige medewerker aan moet voldoen. Dit is om twee redenen zeer handig. Allereerst voor degene die gaat solliciteren: voldoet deze namelijk niet aan de eisen, dan hoeft hij of zij daar ook geen tijd aan te verspillen. Maar het zorgt er ook voor dat je minder sollicitaties binnen krijgt en dus ook beter goed personeel kan filteren als het gaat om een vacature groen. Dat is dan weer een mooi voordeel uiteraard.