0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar nieuwe vloer tegels? Dit zijn drie redenen om te kiezen voor keramische vloertegels

De opkomst van keramische tegels is nog niet heel lang bezig. Sinds 2016 zijn ze eigenlijk pas echt populair geworden. Dit begon vooral alleen in de tuin. Tegenwoordig is dit anders, omdat ze ook razend populair zijn in huis. Toch is nog niet iedereen overtuigd over de keramische vloertegels. Er zijn zoveel vloersoorten beschikbaar. Waarom zou je dan kiezen voor een keramische vloertegel? In dit blogartikel geven wij drie reden om te kiezen voor keramische vloertegels.

 

Combineren met vloerverwarming

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen vloerverwarming in huis. Vloerverwarming geeft je meer wooncomfort. Daarnaast bespaar je ook energie en ruimte in huis. De combinatie met de vloerverwarming en de vloer is wel belangrijk om op te letten. Als je dit niet doet, dan loop je het risico dat je niet het volledige rendement haalt uit je vloerverwarming. Keramische tegels zijn uitstekend te combineren met je vloerverwarming. De warmte wordt goed geleid door de keramische tegels, waardoor je meer uit je vloerverwarming haalt. De warmte wordt ook geleid over de hele vloer heen, en niet alleen op de plekken waar de verwarmingsbuizen zitten.

 

Levensduur

De aanschafprijs van deze tegels schrikt sommige mensen af. Immers zijn er veel goedkopere vloersoorten mogelijk. Daarbij komend is de levensduur van verschillende vloersoorten wel anders. Goedkopere vloersoorten gaan vaak niet langer dan tien jaar mee, terwijl keramische tegels bijna heel je leven meegaan. Op de langere termijn ben je dus veel goedkoper uit. Dit is dus goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. 

 

Makkelijk schoon te maken

Het lijkt alsof je altijd aan het schoonmaken bent in een druk huishouden. De vloer heeft het zwaar te lijden. Vooral met kinderen of dieren in huis, die wel eens wat op de grond laten of met vieze voeten binnen komen. Keramische tegels zijn dan de perfecte oplossing als je niet dagelijks de vloer wilt schoonmaken. Keramische tegels zijn eenvoudig te reinigen. Ook is het makkelijk om schoon te maken. Eventjes dweilen met een licht vochtige doek en stofzuigen doet al wonderen. 

 

https://www.regge-tegels.nl/