0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een logistieke functie? Zo vind je jouw droombaan

Ben jij al een tijdje op zoek naar jouw droombaan binnen de logistiek? Maar lukt het je nog maar niet om die ene perfecte baan te vinden? Dan ben je zeker niet de enige die moeite heeft met het vinden van een geschikte baan. Veel werkzoekenden weten niet zo goed hoe ze de zoektocht naar hun droombaan het beste kunnen aanpakken. Vaak beginnen ze uit frustratie in het wilde weg te solliciteren. Op deze manier ga je echter nooit jouw droombaan vinden. Hoe je die ene perfecte logistieke functie wel kunt vinden? Dat lees je hieronder. Lees daarom snel verder!

Doe onderzoek naar jezelf en ontdek wie je bent

Wat we zien is dat veel werkzoekenden deze stap overslaan. Het is echter één van de allerbelangrijkste stappen binnen het sollicitatieproces. Wanneer je niet goed weet wie je bent, is het ontzettend lastig om een baan te vinden die goed bij je past. Doe daarom eerst onderzoek naar jezelf, voordat je je aanmeldt voor allerlei vacaturesites. Wie ben je, wat wil je en waar ben je goed in? Maar ook: wat zijn je minder goede kanten? Inzicht in je eigen kunnen is essentieel in de zoektocht naar jouw droombaan.

Maak werk van je valkuilen en zet ze om in iets positiefs

Tijdens sollicitatiegesprekken krijg je bijna standaard de volgende vraag: wat zijn je valkuilen? Of waar moet je nog aan werken? Wat de recruiter dus absoluut niet wil horen is een opsomming van alles wat je niet kunt. Laat zien dat je weet waar je niet zo goed in bent én dat je er werk van hebt gemaakt. Probeer je valkuilen dus om te zetten in iets positiefs.

Durf eens af te wijken van het gebaande pad

Wat denk je dat recruiters doen wanneer ze op de zoveelste standaard motivatiebrief en cv stuiten? Juist, die belandt al snel onderop de stapel, of nog erger: direct in de prullenmand. Recruiters willen vaak iets origineels zien. Wil je bijvoorbeeld graag werken bij Melis? Zorg dat je er met jouw sollicitatie tussenuit springt. Maak bijvoorbeeld eens een filmpje en stuur die op als jouw sollicitatie. Werkzoekenden die durven af te wijken van het gebaande pad hebben een grotere kans van slagen. Grote kans dat die droombaan in de logistiek ineens binnen handbereik komt!

https://www.werkenbijmelis.nl/