0rk.nl
Image default
Eten en drinken

Ontspannen afvallen doe je zo

Het lijk als een donkere wolk boven je hoofd te hangen: je vindt dat je moet afvallen. Misschien schiet je al in de stress van het woord, waardoor het nog lastiger wordt om te werken aan een gezond lichaam. Benader het daarom eens van een andere manier, waardoor het wél leuk is.

1.      Tijd om nieuwe recepten uit te proberen

Als je gewicht wilt verliezen, zul je hier en daar je eetgewoontes moeten aanpassen. Zie dit juist als een gelegenheid om nieuwe, gezonde recepten uit te proberen. Experimenteer met ingrediënten die je normaal niet snel zou pakken en wie weet zijn er wel dingen die je vanaf nu wel vaker wilt eten. Uiteindelijk vind je het geen probleem meer om je persoonlijk voedingsschema te maken.

2.      Kijk niet alleen naar de getallen op de weegschaal

Het is een misvatting dat je gewicht aangeeft hoe gezond je daadwerkelijk bent. Het kan namelijk zo zijn dat iemand slank is en iedere dag een zak chips naar binnen werkt. Onthoudt dat diegene wel een slecht cholesterol kan hebben en daardoor ook risico loopt op hart-en vaatziekten. Het voelt misschien oneerlijk omdat dat is wat jij en de buitenwereld zien, maar uiteindelijk leef jij wél langer en in goede gezondheid.

3.      Pas langzaam goede eetgewoontes in

Je kent het spreekwoord: hardlopers zijn doodlopers. Werk daarom juist langzaam aan goede eetgewoontes. Begin bijvoorbeeld met gezonde snacks en tussendoortjes en ga daarna ook over tot gezonde hoofdmaaltijden, enzovoort. De kans dat je het zo vol gaat houden is vele malen groter.

4.      Af en toe cheaten mag best

Pak je een dieet streng aan en ga je zelfs je BMI berekenen en een persoonlijk voedingsschema maken? Af en toe een cheat day mag best. Houd hier wel rekening mee gedurende de week, zodat je dan wel goed op je voeding let en dan niet ook al stiekem gaat snoepen.

5. Extreem sporten hoeft niet

Het is een misvatting dat je intensief moet sporten om je lichaam in de door jou gewenste shape te krijgen. Een halfuurtje wandelen per dag is net zo gezond.

https://igoumenitsa-webdesign.com/wat-doe-je-in-een-persoonlijk-voedingsschema-2-tips-voor-een-gezond-dieet/