0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Ontdek de voor- en nadelen van een houtskoolbarbecue

Er zijn veel verschillende barbecues te koop. Als je voor gemak gaat kan je het beste een gasbarbecue kopen. Wil je een gezellige sfeer, veel hitte en heb je geduld? Ga dan voor een kolenbarbecue. Deze zorgt voor een heerlijke rooksmaak en lekkere geur. Veel mensen proeven goed het verschil tussen een stukje vlees dat bereid is op een houtskoolbarbecue of op een gasbarbecue. Vaak wordt er dan de voorkeur gegeven aan de rooksmaak. Weet je niet precies wat de voor- en nadelen zijn van een houtskoolbarbecue? Lees dan verder en kom erachter!

 

De voordelen van kolen

Een standaard kolenbarbecue koop je al vanaf €100. Een kolenbarbecue is goed voor hoge temperaturen van 400ºC en hoger tot hoe laag je zou willen. Als je houdt van een rokerige barbecuesmaak dan is de houtskoolbarbecue perfect, deze is namelijk gemaakt om te roken. Veel mensen die vinden de barbecue ervaring leuker op een kolen barbecue. Dit komt door de geur van de kooltjes, het aansteken en wachten op een gloeiende stapel kooltjes. 

 

De nadelen van kolen

Als je een houtskoolbarbecue aanschaft moet je ook rekening houden met de nadelen. Het is goed om te bedenken dat kolen vlekken kunnen geven als je ze tegen je kleren krijgt. Ook kan het lastig zijn om hem aan te steken maar daar heb je een brikettenstarter voor. Het duurt daarbij vaak even voordat de barbecue stabiel op tempratuur komt en blijft. Ook moet je goed opletten of het vlees niet te snel gaar wordt of verbrand. Na het barbecueën moet je ook rekening houden met het afval wat er over blijft. 

 

Ontdek het aanbod van Maxtotaal

Houd jij van die heerlijke rokerig BBQ-smaak, speel je graag met vuur en vind je het juist leuk om lang te barbecueën met vrienden of familie? Dan is de houtskoolbarbecue wel geschikt. Het zorgt gelijk voor een leuke sfeer en een lekkere geur. Wil je een houtskool barbecue kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van MaxTotaal. Naast houtskoolbarbecues vind je hier ook handige accessoires. Door het grote aanbod van MaxtTotaal vind je alle soorten modellen, vormen en groottes. 

 

https://www.maxtotaal.nl/