0rk.nl
Image default
Sport

Hoe je de kwaliteit van sportprijzen kunt beoordelen

Sportprijzen kun je in een hele brede prijsrange kopen. Van een paar cent per stuk tot vele honderden of zelfs duizenden euro’s. Het verschil zit hem vaak in het formaat, de soort prijs en met name de kwaliteit. Met de tips uit dit artikel leer jij hoe je kwaliteitsprijzen herkent en altijd waar voor je geld krijgt!

Let op de details voor meer informatie over de productietechnieken

Allereerst is het goed om te weten dat een gouden medaille niet van goud wordt gemaakt en een zilveren kampioensschaal niet van zilver. Dat zou de prijzen zwaar, makkelijk te beschadigen en onmogelijk duur maken. Zelfs de befaamde Olympische medailles bestaan maar voor een klein gedeelte uit edelmetalen.

Verreweg de meeste sportprijzen worden gemaakt van kunststof. Het voordeel daarvan is dat verschillende onderdelen los van elkaar gemaakt kunnen worden en je dus meer opties hebt. Let altijd wel op de naden. Bij een moderne sportprijs wordt het materiaal in een mal gegoten en vervolgens worden twee helften aan elkaar gesmolten. Bij een kwalitatief goede prijs zijn deze naden niet of nauwelijks te zien. Dat betekent dat er een goede verflaag is gebruikt die niet snel slijt.

Kijk naar mogelijkheden tot personaliseren

Bij een leverancier met eigen productiemogelijkheden kun je de meeste sportprijzen laten personaliseren. Bij een bokaal of sportbeker betekent dit dat je de afbeelding op de beker aan kunt passen. Ook het plaatje op de voet van een voetbalbeker of andere trofee kun je aanpassen met een persoonlijke boodschap. Bij een leverancier met een goede website kun je deze aanpassingen ook online tijdens het bestelproces al maken.

Related posts

Tips om geld te besparen als sportvereniging

HockeyToday

Veilige stijlvolle en comfortabele rijkleding van Vestrum, Pikeur en Samshield