0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Maak gebruik van experts om bomen te planten en behouden

Of je nu een tuin gaat inrichten met bomen, grote bomen langs een drukke weg moet onderhouden of bomen wilt verplanten vanwege de overlast of mogelijke gevaren die ze kunnen vormen, haal altijd een expert in huis om je te adviseren over bomen. Bomen zijn namelijk heel divers voor wat betreft hun eigenschappen, groeitempo en het effect op hun omgeving. Ze zijn essentieel voor je leefomgeving en het behoud van de natuur. Gelukkig kun je met de BTL Bomendienst prima uit de voeten, als je vragen of opdrachten hebt omtrent een bomenproject.

De bomenexperts

De bomendienst helpt je niet alleen bij de aanleg van een gebied of laan met bomen. Ze zijn er ook voor het onderhoud en de verplaatsing van bomen, of het achterhalen van bomenziekten of ongedierte waar de bomen last van hebben. Zodra je weet waar een boom last van heeft, kan de expert aangeven wat mogelijk oplossingen zijn en wat deze gaan kosten. Dit is de enige manier waarop je een goede beslissing kunt nemen voor de toekomst van de bomen en het gebied waar ze in groeien.

 

Geitenwollensokken types?

Bij de bomendienst tref je geen geitenwollensokken types aan, maar wel mensen die bomen door en door begrijpen. Hun passie zie je direct zodra ze bomen bekijken, analyseren en over bomen beginnen te praten. Zij verstaan hun vak en kunnen hun enthousiasme voor bomen – en alles wat erbij komt kijken – niet voor zich houden. Je merkt aan alle communicatie en aanwezige kennis dat de bomendienst het beste voorheeft met de boom in kwestie, maar ook met de eigenaar van de boom. Er vindt een constante afweging plaats tussen de beheersaspecten die een rol spelen bij de partijen en het advies dat enkel voor de boom en het effect op de natuur geldt. Hiermee is de toegevoegde waarde van het inschakelen van de bomendienst aangetoond.