0rk.nl
Image default
Verbouwen

Krakende trap verhelpen? zo doe je dat!

Krakende trap verhelpen

Herken je dat, s’nachts de trap af even naar de toilet en de hele familie is wakker door die vreselijke trap die bij ieder klein stapje kraakt.

Ben je hier wel klaar mee? Er is een hele goede manier om dit op te lossen. Namelijk opspan bussen en een antislip trap strip breedt model.
Je moet echter wel een beetje handig zijn om dit klusje te klaren, maar voor 95% zeker los je het hiermee op.

Waarom kraakt eigenlijk een trap? traptreden en trapzijkanten zijn heel vaak gemaakt van een vurenhout. Deze houtsoort is heel gevoelig voor vocht. De trap wordt vaak al snel in het bouwproces geplaatst waardoor invloeden van buiten (vochtig weer) het hout doen uitzetten. Als het huis wordt opgeleverd en je gaat stoken dan krimpt dit hout heel erg wel milimeters.

Hierdoor ontstaat er ruimte tussen de verbindingen, zeg maar speling en daardoor onstaan deze vervelende kraak geluiden. Belast je de traptrede door je gewicht dan buigt de trede iets door en beweegt in de verbinding.

Opspanbussen
Deze zijn van metaal en plaats je vanaf de bovenkant van de traptrede aan de buitenkant van deze spanbus zit een schroefdraad je boord in het midden van de traptrede een gat van 14mm recht boven het stootbord.

Je draaid met een inbus sleutel de spanbus in de traptrede tot dat deze het stootbord raakt vervolgens geef je de spanbus nog een halve slag en hierdoor heb je de ontstane ruimte opgevuld. Als het ware duw je de ruimte op inplaats van met schroeven waar je de ruimte aantrekt.

Antislip trap strip breedt
Antislip van antisliprubbertape.com is breedt en dik en supersterk, deze strip is plakbaar en makkelijk aan te brengen en dekt het gaatje van de spanbus heel goed af. Dunne plak band tape is hier niet zo geschikt voor. Deze antislip producten zijn er in 8 moderne kleuren.

Je kunt de trap natuurlijk ook op een andere manier afwerken bijvoorbeeld met een vloerbedekking, beplakken betegelen, er is veel mogenlijk, doe hier inspiratie op.

Wil je meer weten hoe je dit aanpakt lees dan hier dit blog artikel, Maar kijk ook even naar dit youtube filmpje dan kan je zien of je dit klusje zelf kunt uitvoeren, of dat je hulp moet inroepen van een goede klusjesman.

 

http://www.antisliprubbertape.com