0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Klik pvc zelf leggen

 

Een klik pvc vloer is een sterke vloer en daarom ideaal om te plaatsen in je woning. Wat zijn de voordelen van een pvc vloer en hoe kun je deze zelf leggen? In dit artikel lees je hier meer over.

Voordelen

Een groot voordeel van een klik pvc vloer is dat het een stuk sterker is dan een alternatieve vloer van laminaat of vinyl. Door dit gegeven gaat een klik pvc vloer erg lang mee. Een pvc vloer vereist daarnaast weinig onderhoud en is geluiddempend. Ook is een pvc vloer uitermate geschikt voor vloerverwarming en gemakkelijk te vervangen. Wanneer je een klik pvc vloer wilt plaatsen is het niet nodig om de ondervloer te egaliseren. Het is daarom ook te plaatsen in een woning of appartement waar geen vaste vloer in gelijmd mag worden. Er is genoeg keuze in klik pvc vloeren, waardoor het een volwaardig alternatief is voor andere soorten vloeren als laminaat en vinyl.

Zelf leggen van een pvc klik vloer

Klik pvc zelf leggen is niet lastig. Je kunt deze klus daarom met gemak zelf aanpakken. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op moet letten bij klik pvc zelf leggen. Hier vind je een overzicht.

De eerste en niet onbelangrijke stap bij het plaatsen van een klik pvc vloer is het kiezen van de juiste ondervloer. Een goede ondervloer zorgt ervoor dat het pvc goed blijft liggen en dat oneffenheden verdwijnen. Daarnaast helpt een goede ondervloer bij het dempen van geluid, waardoor je geen overlast veroorzaakt. Door een ondervloer te gebruiken bij het leggen van een klik pvc vloer voorkom je dat je de vloer dient te egaliseren. Dit scheelt natuurlijk in de kosten!

Na het plaatsen van de ondervloer is het zaak om klik pvc minimaal 48 uur te laten acclimatiseren. De vloer dient op kamertemperatuur te zijn voordat deze gelegd kan worden. De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 20 graden Celsius. Voor optimale acclimatisatie haal je de klik pvc vloer alvast uit de verpakking, zo voorkom je dat de vloer krom wordt. Mocht je vloerverwarming hebben, dan is het belangrijk om deze uit te schakelen gedurende de 48 uur.

Na de voorbereiding kun je eindelijk de vloer gaan leggen. Gebruik hiervoor pvc stroken uit verschillende verpakkingen voor het mooiste resultaat en begin met leggen in de hoek van de ruimte. Je dient altijd een aantal mm tussen de muur en de vloer vrij te laten, de exacte afstand vind je op de verpakking. Het klikken gaat gemakkelijk en kun je doen met behulp van een hamer, doe dit wel voorzichtig! Pvc is op maat te maken met bijvoorbeeld een stanleymes. Veel succes met het leggen van je nieuwe klik pvc vloer.

 

 

https://www.laminaatallin.nl/klik-pvc-vloeren