0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Dit moet je doen bij een stroomstoring

Een stroomstoring is natuurlijk erg vervelend. Maar er zijn een aantal dingen die je moet doen als je last hebt van een stroomstoring. Als eerst is het belangrijk dat je bij de buren kijkt of hun ook last hebben van een stroomstoring. Als dat het geval is dan ligt de storing bij je netbeheer en kan je er niks aan doen. Het enigste wat je kan doen is het landelijke storingsnummer bellen. Het landelijke storingsnummer is (0900-9009). Het landelijke storingsnummer is gratis en dag en nacht bereikbaar. Via het nationaal storingsnummer komt je melding binnen bij je netbeheer. Het lokaal netbeheer kan vervolgens meteen stappen ondernemen om de stroomstoring op te lossen. heb je binnen je huis last van stroomstoringen, dan moet je het zelf oplossen. Het is ook goed om een elektricien in te schakelen.

 

Stroomstoring binnenshuis

Een stroomstoring binnenshuis moet je zelf oplossen. Het is handig om daar de hulp van een elektricien in te schakelen. Maar er zijn ook een aantal ding die je zelf kunt doen. Als alle knoppen in de meterkast naar boven staan maar er is geen spanning, dan moet je een elektromonteur inschakelen. Als de knoppen naar beneden staan dan moet je ze een voor een omhoog doen om te kijken uit welke groep het apparaat komt dat de stroomstoring veroorzaakt. Doe daarna de apparaten één voor één weer aan om te kijken waar het vandaan komt. De installatie automaat schakelt vanzelf uit als je de stekker van het defecte apparaat in het stopcontact doet. 

 

Elektricien Leiden inschakelen

Elektricien Leien kan je helpen met alle problemen rondom een stroomstoring. Elektricien Leiden helpt mensen dagelijks met het verhelpen van een stroomstoring. De elektriciens hebben heel veel ervaring op het gebied van elektra. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er iets niet goed gaat.