0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Je verzekering voor je auto bij Ditzo afsluiten

Een verzekering voor je auto ben je verplicht af te sluiten in alle landen van de Europese Unie. In Nederland is dit bijvoorbeeld verplicht gesteld in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. Een autoverzekering dient om de schade aan je auto te verzekeren. Ook de schade die veroorzaakt is door jouw auto wordt middels de verzekering van je auto verzekerd. Een autoverzekering bestaat over het algemeen uit drie delen: de wettelijk verplichte aansprakelijkheid, de beperkte casco en all risk. Bij laatstgenoemde zitten bijna alle vormen van schade inbegrepen. 

Ditzo’s verzekeringen voor je auto

Een goede autoverzekering kun je bij de bekende verzekeraar Ditzo afsluiten. Ditzo is een verzekeraar, die voornamelijk op het particuliere veld werkt met onder andere zorgverzekeringen en schadeverzekeringen. Het bijzondere van deze maatschappij is dat de service voornamelijk online plaatsvindt, waardoor schade sneller gedeclareerd en behandeld kan worden. Aangezien de activiteiten van de verzekeraar voornamelijk online plaatsvinden, kun je Ditzo bereiken telefonisch, per post of per mail, maar ook via Facebook, twitter en Whatsapp. Ditzo is een dochteronderneming van het grote ASR Nederland.

Aanvullende dekkingen

Naast de basispakketten heeft Ditzo ook een aantal aanvullende dekkingen, zoals: 

  • Extra’s boven de €1000

  • Pechhulp

  • Rechtsbijstand motorrijtuigen

  • Schade inzittenden

De voor- en nadelen van een autoverzekering bij Ditzo

Een verzekering voor je auto afsluiten bij Ditzo brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Ditzo is makkelijk bereikbaar via allerlei kanalen

  • Zeer goede pechhulpdekking is af te sluiten

  • Schadevrije jaren zijn maar liefst drie jaar geldig

  • Je krijgt een no-claim korting tot wel 75 procent

Iedere verzekeraar heeft natuurlijk ook een aantal nadelen aan zich hangen. Bij Ditzo is dit voornamelijk dat je in het eerste jaar niet de verzekering auto kunt opzeggen, tenzij je jouw auto in dat jaar verkoopt.

Een verzekering voor je auto afsluiten, doe je na vergelijken

Op autoverzekering.nl kun je verschillende verzekeringen voor je auto met elkaar vergelijken. Ditzo zal hierbij de revue passeren, maar ook andere grote autoverzekeraars, zoals OHRA, AEGON en de Nationale Nederlanden. Neem voor het vergelijken je tijd, want het kan je honderden euro’s per jaar besparen. Kom je er niet uit, neem dan contact op met de klantenservice die zes dagen per week tot je beschikking staat.

Related posts

De stijging in populariteit van sim racen

Nieuwe auto kopen: tips

Een tweedehands auto bij een autodealer in Etten-Leur