0rk.nl
Image default
Woningen

Huis gekocht, wat nu?

Je hebt alleen of samen met je partner eindelijk het huis van je dromen op de kop kunnen tikken. Proficiat! Een nieuwe woning is één van de belangrijkste en grootste beslissingen uit jouw leven. Helaas is daarmee de kous nog niet af. Na de aankoop kan je immers nog niet meteen een housewarming plannen of lekker gezellig in de zetel ploffen. Voor dat een optie is moet er nog heel wat geregeld worden.

 

Checklist maken

Nog afgezien van het hele gedoe bij de notaris maak je best even een checklist op om de daadwerkelijke verhuizing in goede banen te leiden. Met een goede checklist kom je naderhand nooit voor verassingen te staan en heb je bovendien een realistische inschatting van de tijd. Ben je nog van plan om te gaan verbouwen? Welke aansluitingen en verzekeringen moeten nog geregeld worden? Ben je niet vergeten om een hele papierwinkel door te geven om jouw adreswijziging kenbaar te maken? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 

De aansluitingen

Verhuizen is ook altijd een beetje oefenen op jouw handtekening. Niet alleen moet je bij de notaris heel wat handtekeningen zetten, ook bij de overname van alle aansluitingen is dat het geval. Denk maar aan de aansluitingen voor gas, voor water, voor elektriciteit, voor televisie, voor internet en ga zo maar door. Liggen er zonnepanelen op het huis? Dan moeten ook daarvoor overnamepapieren getekend worden. Ben je niet van plan alle diensten van de vorige eigenaar over te nemen? Dan moet je op voorhand wel een overstap regelen naar de leverancier van jouw keuze. Echt geen trek om dat allemaal te doen of te moeten onthouden? Dan kan een professionele verkoopmakelaar Amersfoort je misschien wel helpen. Een dergelijke Amersfoort makelaar neemt je heel wat werk uit handen.

 

De verzekeringen

Een huis is en wel hele dure aankoop om onverzekerd te laten. Sowieso zijn er een aantal verzekeringen die tegenwoordig verplicht zijn (al dan niet door de hypotheekverstrekker!). Koop je samen met jouw partner een woning? Dan is een overlijdensrisicoverzekering een goed idee. Daarnaast zijn er nog tientallen opties zoals een rechtsbijstandsverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en meer. Zie je door het bos de bomen niet meer? Dan kan een verkoopmakelaar Amersfoort je ook hier bij helpen.

 

De verhuizing zelf plannen

Het verhuizen zelf is ook een belangrijk deel van het kopen van een woning. Het is echter ook een deel dat quasi continue onderschat wordt. Nee, je kunt al jouw spullen niet even vlug alleen in jouw nieuwe woning krijgen. Een verhuis moet gepland worden. Of je schakelt hier professionals voor in of je schakelt de hulp in van familie en/of vrienden. Spreek een datum af, regel eventueel een compensatie en wachten maar!

 

De afmetingen en het woongenot

Verhuizen betekent vaak ook dat je op zoek moet naar nieuwe adressen voor alles wat je zoal doet in het leven. Een nieuwe bakker, een nieuwe supermarkt, een nieuwe huisarts en ga zo maar door. Test op voorhand misschien al eens een paar opties uit. Daarnaast is het ook geen fout idee om de afmetingen van alle kamers in jouw nieuwe woning te noteren. Zodoende heb je een mooi overzicht van waar jouw meubelstukken het beste passen. Nog tips nodig voor wat te doen na het kopen van een huis? Neem dan even contact op met een Amersfoort makelaar en je bent direct verder geholpen!

                                                       

https://www.schoofmakelaardij.nl/