0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe kun je een matras reinigen?

Een matras reinigen is belangrijk om zweet, lichaamsoliën, dode huidcellen en stofmijt te verwijderen die zich in de loop der tijd kunnen ophopen. Een schoon matras gaat langer mee en is comfortabeler om op te slapen.

Hier volgen enkele tips voor het reinigen van een matras:

1. Begin met het verwijderen van al het beddengoed van de matras. Dit omvat lakens, dekens, kussenslopen en alle andere stoffen items.

2. Stofzuig het matrasoppervlak met een handstofzuiger of het stofferingshulpstuk van uw gewone stofzuiger. Besteed speciale aandacht aan gebieden waar stof en vuil zich verzamelen, zoals langs de naden, plooien en vouwen van de matras.

3. Als er vlekken zijn op de matras, behandel ze met een vlekkenreiniger of milde zeep en water. Zorg ervoor dat u het gebied droog dept na het reinigen.

4. U kunt de matras ook ontgeuren door er zuiveringszout over te strooien en dit een paar uur te laten inwerken voordat u het stofzuigt.

5. Tenslotte kunt u uw matras beschermen tegen toekomstige vlekken door er een wasbare matrashoes overheen te doen. Dit helpt ook om huisstofmijt en andere allergenen op afstand te houden.

Volg deze tips om uw matras schoon en fris te houden!

Bloedvlekken uit matras verwijderen:

Als u een bloedvlek op uw matras heeft, is het belangrijk om snel te handelen. Bloed kan moeilijk te verwijderen zijn als het eenmaal is opgedroogd, dus het is het beste om de vlek zo snel mogelijk te behandelen.

 

Om een verse bloedvlek uit matras te verwijderen, begint u met het deppen van de vlek met een schone, witte doek. Als de vlek droog is, moet u deze eerst bevochtigen met water. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid waterstofperoxide aan op de vlek en laat dit een paar minuten inwerken. Dep de vlek ten slotte nogmaals met een schone doek tot de vlek verdwenen is.

Als je een hardnekkige bloedvlek hebt die er met waterstofperoxide niet uit wil, kun je proberen ammoniak te gebruiken. Zorg er echter voor dat u gebruik ammoniak in een goed geventileerde ruimte, want de dampen kunnen zeer sterk zijn.

Om ammoniak te gebruiken, mengt u één deel ammoniak met twee delen water. Breng de oplossing aan op de vlek en laat deze een paar minuten intrekken alvorens deze droog te deppen met een schone doek.

U kunt ook een in de handel verkrijgbaar enzym reinigingsmiddel gebruiken om de bloedvlek te verwijderen. Zorg ervoor dat u de instructies op de fles zorgvuldig opvolgt.

Voorkomen van zweetvlekken op matrassen

Zweetvlekken kunnen lelijk zijn en moeilijk te verwijderen uit een matras. Om ze in de eerste plaats te voorkomen, kunt u proberen een absorberend matrasbeschermer of matrasmatje te gebruiken. Deze producten helpen vocht af te voeren, zodat het geen kans krijgt om in de matras trekken.

Als u al zweetvlekken op uw matras hebt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om ze te verwijderen. Ten eerste kunt u proberen de vlek met een milde oplossing van water en zeep te verwijderen. Als dat niet werkt, kunt u een mengsel van waterstofperoxide en water gebruiken.

Om waterstofperoxide te gebruiken, mengt u één deel waterstofperoxide met twee delen water. Breng de oplossing aan op de vlek en laat deze een paar minuten intrekken voordat u de vlek droog dept met een schone doek. Het kan zijn dat u dit proces een paar keer moet herhalen om de vlek volledig te verwijderen.

Als je ten slotte nog steeds moeite hebt om de zweetvlek te verwijderen, kun je proberen ammoniak te gebruiken. Zorg er echter voor dat gebruik ammoniak in een goed geventileerde ruimte, want de dampen kunnen zeer sterk zijn.

Om ammoniak te gebruiken, mengt u één deel ammoniak met twee delen water. Breng de oplossing aan op de vlek en laat die een paar minuten intrekken alvorens de vlek droog te deppen met een schone doek.

U kunt ook een in de handel verkrijgbaar enzym reinigingsmiddel gebruiken om zweetvlekken te verwijderen. Zorg ervoor dat u de instructies op de fles zorgvuldig opvolgt.

Braakselvlekken uit matrassen verwijderen

Niemand wil te maken hebben met braakselvlekken, maar helaas zijn ze een feit van het leven. Als u een braaksel vlek op uw matras heeft, is het belangrijk om snel te handelen. Braaksel kan moeilijk te verwijderen zijn eens het opgedroogd is, dus is het best om behandel de vlek zo snel mogelijk.

 

https://matras-reiniging.nl/