0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je de juiste deurkrukken?

 

Op het moment dat je deurkruk van een binnendeur kapot gaat of je wilt hem om een andere reden vervangen, dan zul je erachter komen dat er veel verschillende soorten deurkrukken verkrijgbaar zijn. Wat zijn de verschillen en wanneer kies je voor welke uitvoering? Bij welk interieur past welk soort deurkruk het beste? In dit artikel helpen we je met het kiezen van een nieuwe deurkruk. 

Deurkrukken op rozet

Deurkrukken op rozet werken je binnendeur op een strakke manier af. Je ziet deze deurkrukken daarom ook veel. Het rozet kan verschillende vormen hebben. Er zijn deurkrukken te koop met rozetten die rond, ovaal of vierkant zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals RVS en aluminium. Sommige deuren wil je kunnen afsluiten. Bijvoorbeeld de toiletdeur. Je hebt hiervoor bijpassende WC-sluitingen en sleutelplaatjes nodig, zodat alles één geheel vormt. 

 

 

Deurkrukken op schild

Deurkrukken op schild werden vroeger meer gebruikt dan nu, maar ook nu zie je ze nog wel. Je ziet ze vaak bij klassieke of landelijke deuren en minder in een modern interieur. Het schild heeft een langwerpige ovale of rechthoekige vorm. Je hebt ze in kortschild en langschild uitvoeringen. Een kortschild is in verhouding iets korter dan een langschild. 

Denk aan de kleur van de deur

Bij het uitkiezen van een nieuwe deurkruk is ook de kleur van belang. Een deurkruk van messing of brons past beter bij een deur met een warme kleur. Een deur met een koelere kleur past beter bij een deurkruk van roestvrij staal of chroom. Let ook op de stijl van je interieur. Bij een klassiek interieur past een deurkruk op schild prima. Een deurkruk op rozet past goed bij een modern interieur.

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2020/06/23/15/03/door-handle-5332835_960_720.jpg