0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Het voorjaar staat om de hoek; wat nu?!

Het voorjaar staat alweer bijna voor de deur, maar ben jij er eigenlijk al wel klaar voor? Heb je de grote winterschoonmaak al gehad en ben jij klaar voor de voorjaarschoonmaak? Wij wel! Maar dat komt ook voornamelijk doordat wij ons goed hebben voorbereid in de winter. We geven je graag een paar tips zodat jij voorbereid het voorjaar in gaat met een schoon huis!

Vergeet je horren niet

Tijdens de grote schoonmaak moet je aan alles denken, dus ook aan je horren op maat. Wist je namelijk dat horren vaak lekkere kleine kiertjes bevatten en een feest zijn voor spinnen? De spinnen leggen namelijk maar al te graag nestjes in het gaas. Doordat ze nestjes leggen kun je binnen de kortste keren je slaapkamer vol hebben met spinnen – aangezien je hier nooit naar kijkt! Goeie tip ofniet?

Wat staat er nog meer in het kozijn?

Het kozijn staat vol met spulletjes, troepjes en misschien ook wel met schelpenkettingen. Maar wat als je die eens aan de kant haalt, een goeie doek eronderdoor haalt en alles eens leuk herordert? Dan ziet het er gelijk anders uit! En daarnaast is het ook gelijk schoon. Want wees eens eerlijk, hoe vaak maak jij het wel niet schoon onder je kozijnornamenten?

Ruim je schoenenkast ook eens op

Naast de grote schoonmaak, is het ook belangrijk dat je eens huishoudt tussen je kleren. Wat trek je nog wel aan, en wat niet? Schoenen zijn altijd een drama. Als je ze draagt, dan prima, maar vaak is dit het geval niet. Je verzamelt schoenen om het verzamelen. Doordat ze er ook nog eens netjes uit zien, gooi je ze liever ook niet weg. Stom eigenlijk als je erover nadenkt ofniet? 

Dus de conclusie is; achter die telefoon vandaag, pak een doek, vuilniszak en de stofzuiger en ga schoonmaken!