0rk.nl
Image default
Huishoudelijk

Hoe kan ik zuiniger met water omgaan?

Water bestaat uit een zuurstofatoom en twee waterstofatomen, die met elkaar verbonden zijn door een sterke covalente relatie die samen één dipoolmolecuul vormt. Water is een chemische verbinding die miljarden moleculen bevat die met elkaar verbonden zijn door waterstofbruggen. De plekken op de aarde hebben drie toestanden: vast, vloeibaar of gasvormig. De drie toestanden van water zijn afhankelijk van de temperatuur, dus het is vloeibaar zoals in rivieren, zeeën en oceanen, en vast als het ijs op de zuid- en noordpool, en gasvormige of zogenaamde stoom in de atmosfeer, en water is van groot belang omdat er geen leven is voor mensen zonder water, dus het is noodzakelijk voor het voortbestaan ​​van alle levende wezens. Een mens brengt weken zonder voedsel door, maar hij kan maar een paar dagen zonder water, en water wordt ook op verschillende gebieden gebruikt, zoals schoonmaken, transport, voedselproductie, energieopwekking, entertainment,…

 

Voorkom dat het water onnodig wegloopt

Als je de afwas met de hand doet, verbruikt het water tot wel 200 liter per gerecht. Het is voordeliger om beide bakken in de gootsteen te vullen. Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen. Eventueel kan een beker worden gebruikt. Dit scheelt ongeveer tien liter. Draai tijdens het inzepen het water in de douche dicht. Elke minuut zonder water scheelt meerdere liters.

 

Kies zuinige apparaten

Als u een eigenaar bent, is het uitrusten van uw douche met een thermostaatkraan een goede handeling. Warm water komt sneller aan, waardoor een paar liter water per douche wordt bespaard. De beste vaatwassers gebruiken minder dan 10 liter water per cyclus. En natuurlijk draaien we ze alleen als ze vol zijn.

 

Geef spaarzaam water: Ook in de tuin kunt u water besparen

Vervang de tuinslang door een gieter; geef minder vaak maar langer water zodat de grond in de diepte vochtig wordt. De roterende bewatering door alternatieve jets zorgt voor een “zachte” bewatering gedurende een lange periode. Zorg ervoor dat de grond voldoende los en bewerkt is. Dit zorgt voor een efficiëntere bewatering. In feite stroomt water over een verdichte grond; in de moestuin of in de bloembedden de grond tussen de planten bedekken met stro, gemaaid gras, bladeren enz., bevordert het vasthouden van water; water in de avond om verspilling door verdamping en evapotranspiratie te voorkomen.

 

Lekken opsporen en repareren

Een lekkende kraaninfuus vertegenwoordigt een verlies van 3 liter per uur. Om te bepalen of er lekken in huis zijn, leest u ’s avonds voor het slapengaan de watermeter af en vergelijkt u de waarde met die van de volgende ochtend. Normaal gesproken zouden de nummers hetzelfde moeten zijn. Zo niet, dan is er een lek. Het blijft om te identificeren waar het is.

 

Loodgieter Haarlem: een professional beschikbaar

Een waterlek, een losse leiding … deze problemen vereisen een dringende interventie om ernstige gevolgen te vermijden: overstroming, waterschade. De plaatselijke loodgieter Haarlem moet snel beschikbaar zijn. Bel hem snel via zijn nummer hier Aarzel niet, ons loodgietersbedrijf Haarlem staat tot uw dienst.

 

https://loodgieter-haarlem.nu/