0rk.nl
Image default
Gezondheid

Hoe jij je slaap kan verbeteren

Het is een veelvoorkomend probleem dat mensen steeds slechter slapen. Voor vrouwen kan dit bijvoorbeeld een hormonale kwestie zijn. Daarbij krijgen we ook steeds meer prikkels dan vroeger. We eten daarbij ook anders voedsel en voeren ander soort activiteiten uit voor het slapen. Volgens dokters is slapen net zo belangrijk als eten. Het is super belangrijk dat je als volwassen ongeveer 7-9 uur slaap krijgt. Maar de slaap zelf is niet belangrijk. De kwaliteit van jouw slaap is nog veel belangrijker. Met de kwaliteit van je slaap wordt bijvoorbeeld bedoeld hoe snel je in slaap valt en/of je diep slaapt. Wanneer je oppervlakkig slaapt, kan je jouw dromen beter onthouden en krijg je ze ook beter mee wat er ook voor kan zorgen dat je onrustig slaapt.

Prikkels

Probeer prikkels af te nemen. Onze telefoons en televisies zijn producten waardoor wij ontzettend erg geprikkeld worden. Het kan er voor zorgen dat we slecht in slaap vallen, waardoor de kwaliteit van je slaap vaak tegen valt. Daarnaast wordt intensief sporten ook afgeraden voor het slapen. Het is heel erg goed om te gaan sporten de dag zelf, maar zorg ervoor dat jouw activiteit niet vlak voor jouw bedtijd plaatsvindt. Hierdoor kan het ook zijn dat je slechter slaapt.

Verbeteren van je slaap

Een enorme hulp is om routine proberen te creëren. Ga bijvoorbeeld niet elke dag om een andere tijd slapen, dit kan namelijk ook negatief werken. Probeer bijvoorbeeld ook niet om in het weekend enorm uit te slapen. Dit zal weer jouw routine verpesten. Daarbij is een enorme trend binnen het slapen een zwaartedeken. Dit krijg je bij Sensolife. Wanneer je dit zwaartedeken op de Duitse site probeert te vinden, dan moet je kijken onder de naam: Gewichtsdecke. Een zwaartedeken voelt als een grote knuffel. Door de zwaarte wordt het tegengehouden dat je veel beweegt in je slaap waardoor je beter slaapt. Daarbij helpt een zwaartedeken ook met mensen die ADHD en PTSS hebben.

https://sensolife.de/produkte/gewichtsdecken/

Related posts

De voordelen van een afkickkliniek in het buitenland

Hoeveel nieuws is teveel nieuws?

PCR test Hardenberg: De afspraak maken