0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe een meterkast slim inrichten?

Hoe een meterkast slim inrichten

Meterkasten zijn vaak rommelig, vooral in oudere woningen. In de loop der jaren is alles in een meterkast verandert, vaak niet op de beste manier, maar op de eenvoudigste en goedkoopste manier.Wees slim.Hier zijn enkele tips.

Beste groepering

Nadat de nieuwe meterkast is ingericht, is het tijd om deze in groepen in te delen. Heb je last van stroomuitval als je de oven en waterkoker tegelijkertijd wilt gebruiken? Ten tweede kun je je groepenkast enorm verbeteren door groepen altijd optimaal te plaatsen. Vaak gaat het niet alleen om het starten van een nieuwe groep. De draden moeten immers ook gescheiden worden. Het is het echter waard.

Aardlekschakelaars

Aardlekschakelaars verminderen het risico op brand bij kortsluiting aanzienlijk. Heb je een aardlekschakelaar in huis? Laat het dan toevoegen. Er is immers een reden waarom aardlekschakelaars sinds de jaren 70 verplicht zijn. Ze verhogen de veiligheid binnen enorm.

nette bedrading

Zorg dat alles netjes geordend is en volgens de geldende regels en normen. Zo wordt de kans op problemen sterk verkleind en kun je er jarenlang gebruik van maken.

Begin niet zelf

Lampen aansluiten is voor veel doe-het-zelvers kinderspel. Het werken met meterkasten is echter een ander vak van de sport. Alles moet naar behoren werken en er mag natuurlijk geen brandgevaar zijn. Ook is het belangrijk dat aardlekschakelaars e.d. goed functioneren. Echter wordt dit vaak pas ontdekt als het al te laat is. Laat daarom de installatie door een ervaren elektricien uitvoeren zoals Elektricien Tiel, of in ieder geval controleren. Dit is de manier om het probleem te omzeilen.

 

https://tiel-elektricien.nl/