0rk.nl
Image default
Sport

Het verschil tussen een medicine ball en een fitnessbal

Ken het verschil tussen deze twee producten en gebruik ze om je uithoudingsvermogen, kracht en balans te verhogen terwijl je jezelf in het zweet werkt. Beide bieden verschillende voordelen voor het opbouwen van bijvoorbeeld sterkere buikspieren, maar wat zijn precies de belangrijkste verschillen tussen de medicijnbal en de fitnessbal? We splitsen het hieronder op.

Fitnessbal
Wil je een fitnessbal kopen? Een fitnessball ook wel een gymbal genoemd. Is een opblaasbare bal, meestal gemaakt van materialen als polyester of pvc. Een fitnessbal kan door iedereen gebruikt worden voor verschillende oefeningen. De fitnessballen worden het meest door sporters, fysio- en ergotherapeuten gebruikt.

Medicine ball
Wil je een medicine ball kopen? Een medicine ball wordt vaak verward met een fitnessbal. Een medicine ball is veel zwaarder, kleiner en steviger dan een fitnessbal. Qua grootte en textuur lijken ze op een basketbal, hoewel ze meestal iets kleiner zijn en soms handvatten kunnen hebben. Ze zijn meestal gemaakt van leer of rubber en zijn gevuld met zand, plastic korrels of rijst. Ze wegen meestal tussen de 3 en 18 pond. Hierdoor kun je met een medicine ball heel wat extra oefeningen doen. Natuurlijk zijn er een paar basisoefeningen die je met beide ballen makkelijk uit kan voeren, maar daarnaast heeft elke bal zijn eigen voordelen.

De voordelen
Het voordeel van het gebruik van een fitnessbal is dat jouw spieren moeten worden aangespannen tijdens het trainen om de instabiliteit van de bal tegen te gaan. Dit is vooral goed als je aan jouw kernspieren wilt werken, die bijdragen aan jouw evenwicht.

De meeste oefeningen die op een bank kunnen worden gedaan, kunnen op een fitnessbal worden gedaan, en veel die staand worden gedaan, kunnen ook zittend op een fitnessbal. Het voegt een mooie dynamiek toe waardoor je spieren samenwerken om je in balans te houden.

Medicine balls kunnen als dumbbells worden gebruikt door te liften zoals bijvoorbeeld squats. Bij situps zijn ze iets gemakkelijker tegen je borst te houden dan een halter en zijn ze veel gemakkelijker rond te gooien voor een meer dynamische training.

Dus nu je het verschil kent tussen deze handige tools, wat zijn dan jouw favoriete oefeningen waarbij je ze gebruikt?

Related posts

De beste Personal training op de markt

Squashen om fit te worden

Zeilkamp op het Zuidlaardermeer