0rk.nl
Image default
Gezondheid

Groene thee: de vele voordelen

Het is al vele jaren geweten dat groene thee erg goed is voor de gezondheid. En al die voordelen zijn de consumenten ondertussen niet ontgaan. Heel wat mensen drinken daarom lustig hun dagelijkse koppen groene thee. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen van groene thee op. Groene thee is afkomstig van de Camellia Sinensis, ook wel gekend onder de naam “theeplant”.

 

 

Afvallen met groene thee

Wist je dat groene thee helpt met afvallen? Dat gebeurt niet zozeer rechtstreeks maar heeft eerder te maken met de hoeveelheid cafeïne dat in groene thee zit. Meer bepaald theïne geeft je een energieboost. En door die energieboost kun je intensiever trainen. Dat zorgt er bijgevolg voor dat je meer calorieën verbrandt. En we weten allemaal dat meer calorieën betekent dat je gaat afvallen. Ten minste als je dan ook wat op je voeding let en niet te veel gaat eten.

 

Boordevol anti-oxidanten

In groene thee zitten heel wat anti-oxidanten en dat is een hele belangrijke stof voor ons lichaam. De anti-oxidanten zorgen ervoor dat je weerstandsysteem verbetert. En een beter weerstandsysteem betekent dat je minder snel ziek zult worden maar ook dat je – voornamelijk op latere leeftijd – beter bestand bent tegen ziektes als Alzheimer en Parkinson.

 

Vermindert stress en huidproblemen

Door al de gezonde stoffen is het bewezen dat je beter bestand bent tegen stress door groene thee te drinken. Maar ook andere problemen zoals huidproblemen verminderen door de voordelen van de ingrediënten van groene thee. Minder acne maar ook minder snel een huid dat veroudert is één van de gevolgen. Dus minder rimpels en pigmentvlekken.

 

Voorkomt gaatjes in je tanden

Groene thee heeft een anti-bacteriële werking. Één van de gevolgen daarvan is dat het ervoor zorgt dat je minder snel gaatjes in je tanden krijgt. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat je je tanden niet meer hoeft te poetsen! Maar het is een mooi meegenomen voordeel waar je misschien nog niet bij stil had gestaan.

 

 

Hoeveel groene thee moet je drinken?

Om optimaal van de voordelen van groene thee te profiteren is het belangrijk om voldoende groene thee te drinken. En dat betekent zeker een 3 tot 4-tal grote koppen thee per dag. Best drink je niet meer dan 8 koppen per dag.

https://www.love4fitness.nl/groene-thee/