0rk.nl
Image default
Onderwijs

Garandeer de veiligheid door een cursus keuren elektrisch gereedschap te volgen

Als jij de cursus keuren elektrisch gereedschap bij Omega Training & Inspectie hebt gevolgd, ben je in staat om allerlei elektrische apparaten die in bedrijven worden gebruikt te keuren en te testen. Veel bedrijven besteden hier nog te weinig aandacht aan met als gevolg dat er wel eens wat mis gaat. Een apparaat dat kortsluiting maakt, kan brand veroorzaken of op een andere manier voor schade zorgen. Nu is dat nog niet het ergste, het wordt een ander verhaal als er gewonden of zelfs doden vallen. Daarom is het belangrijk dat bedrijven werken met veilige apparaten die periodiek gekeurd worden.

Door veilige apparaten kan jouw personeel veilig werken

Wanneer je een medewerker binnen jouw bedrijf de cursus keuren elektrisch gereedschap laat volgen, dan haal je daarmee belangrijke kennis in huis. Elektrisch gereedschap wordt gekeurd conform de NEN 3140 norm. Hierin is Europees vastgelegd aan welke eisen een apparaat moet voldoen om het veilig te kunnen gebruiken. Tijdens een keuring wordt gecontroleerd of aan al deze veiligheidspunten is voldaan. Is dat het geval? Dan kan het apparaat veilig worden gebruikt. Zo niet, dan moet het worden vervangen of hersteld. Wanneer er binnen jouw bedrijf een grote verscheidenheid aan apparaten wordt gebruikt, is het aan te raden deze jaarlijks te laten controleren op gebreken en slijtage. Wanneer jij of jouw medewerker zelf keuringen kan uitvoeren, bespaart dat tijd en geld.

Inschrijven voor de cursus keuren elektrisch gereedschap

Wil jij jezelf inschrijven voor een cursus keuren elektrisch gereedschap of een medewerker van jouw bedrijf hiervoor aanmelden? Kijk dan op de website van Omega en kies een locatie uit waar deze cursus wordt gegeven. Er zijn locaties door heel Nederland. Als je meerdere medewerkers inschrijft, ontvangt je reductie op het cursusgeld. Voor een grote groep kun je ook een in-company cursus laten verzorgen. Neem contact op met Omega om deze mogelijkheid te bespreken en een cursus te plannen.

https://omegatraining.nl/