0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Erg gevoelig zijn

Iedereen heeft gevoelens, en de één is ergens meer gevoelig voor dan iemand anders. Als je zelf erg gevoelig bent is het mogelijk dat je hoogsensitief bent. En het is niet vreemd dat je daar nog niet eerder over gehoord hebt.

Het is mogelijk dat je snel moe bent als je een tijdje sociaal contact hebt gehad. Dit kan na het uitgaan zijn of een dagje werken. Al die impulsen kunnen je vermoeid maken. Deze prikkels zijn ook lastig uit te schakelen als je wel sociaal bezig wilt zijn. Het is ook mogelijk dat je emotioneel wordt aangezien je de emoties van anderen snel voelt en kopieert. Je lichaam reageert ook sneller dan bij een normaal persoon. Dit hoeven niet per se negatieve prikkels te zijn maar het is wel vaak het geval. Als iemand pijn heeft of ziek is, is het mogelijk dat je dit sneller ook gaat merken. Cursus hoog sensitiviteit kan erbij helpen om je daar goed op voor te bereiden en signalen te ontvangen over hoe je het vindt. Verder zijn er ook erg creatief in allerlei manieren. Denk aan muzikaal zijn, goed verhalen kunnen schrijven of mooi tekenen. Veel mensen die dit hebben zijn ook vaak kunstenaar of schrijver geworden. Dit komt ook omdat ze van een rustige omgeving houden en kunstenaars en schrijven hebben dit vaak ook nodig om creatief te kunnen zijn. Beslissingen nemen is dan vaak ook geen probleem.

Mensen met een hoge sensitiviteit kunnen stemmingen wel altijd goed aanvoelen. Hierdoor kunnen zij goed zorgen voor anderen. Ze kunnen namelijk goed inschatten wat iemand nodig heeft.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp dan is het aan te raden om een boek hoog sensitief te lezen. Dan weet je hoe je er mee om kunt gaan en wat kan helpen. Therapie is ook een goede optie.

https://www.hsp-academy.nl/