0rk.nl
Image default
Vervoer en transport

Er gebeuren nog veel ongelukken in het verkeer

Je ziet jammer genoeg nog veel te vaak dat er ongelukken gebeuren in het verkeer in Nederland. Deze ongelukken kunnen negen van de tien keer gewoon nog voorkomen kunnen worden ook. De vraag luidt daarom, waarom gebeuren er vandaag de dag nog dagelijks zoveel ongelukken in Nederland in het verkeer?

 

De maximum snelheid blijft natuurlijk altijd een punt waar veel mensen over vallen. De maximum snelheid is voor de meeste weggebruikers iets wat zij toch vaak overtreden. Weggebruikers hebben toch altijd de neiging om harder te gaan dan eigenlijk mag. In de bebouwde kom is dit vooral erg gevaarlijk. Er wordt hier van je gevraagd veel sneller te anticiperen op fietsen, voetgangers en spelende kinderen. Dit zijn de kwetsbaarste groepen in het verkeer. Ook op wegen waar je tachtig mag is het aan te raden om niet over de snelheidslimiet te gaan. Dit is omdat het overzicht over de weg mogelijk niet ideaal is. Op de snelweg zorgt te hard rijden vaak voor bumperkleven. Dit kan erg gevaarlijke situaties op de weg opleveren en veel irritaties.

 

Op de snelweg heb je ook regelmatig te maken met vrachtwagens. Deze voertuigen hebben natuurlijk dodehoekspiegels, toch geven de spiegels nog geen volledig overzicht. Achteruitrijcameras zijn om deze reden sterk aan te raden voor alle vrachtwagens. Met deze camera heeft een bestuurder van een vrachtwagen een volledig overzicht van alles wat er om hem heen gebeurt. Voor campers geldt hierbij precies hetzelfde, achteruitrijcameras camper zijn ook hier sterk aan te raden.

 

Wat ook heel erg gevaarlijk is, is bellen in de auto. Hier staan tegenwoordig ook heel hoge boetes op. Dit weerhoudt de mensen er echter niet van om toch dat telefoontje te gebruiken. Zelfs handsfree bellers zijn sneller afgeleid omdat ze in gesprek zijn, ondanks dat ze de handen aan het stuur hebben. Het reactievermogen kan hierdoor sterk verminderd worden.

 

Het laatste en meest logische punt zijn alcohol en verdovende middelen in het verkeer. Hierover is uitleg eigenlijk ook niet nodig. Het is gewoon heel erg dom. De politie controleert hier gelukkig wel streng op.

 

https://www.vanzwitserland.nl/