0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Effecten van kalk in water en het nut van een waterontharder magneet

Doordat water tientallen jaren door de bodem naar onder zakt neemt het onderweg verschillende mineralen met zich mee. Een van deze mineralen is calcium. Calcium wordt ook wel kalk genoemd en komt op deze manier terecht in ons drinkwater. De hoeveelheid kalk in ons water verschilt erg per regio. Zacht water is water waar weinig kalk in zit. Hard water is water waar veel kalk in zit. Met een waterontharder magneet zorg je ervoor dat je water zacht wordt. Doordat mensen kraanwater gebruiken om te drinken of koffie en thee te maken krijgen mensen kalk binnen.

Effecten van het drinken van kalk water

Kalk is in eerste instantie niet slecht voor mensen. Het maakt daarom niet uit of je hard of zacht water drinkt uit de kraan. Mensen hebben calcium nodig voor het opbouwen van tanden en botten. Calcium is hiervoor een belangrijk mineraal. Je haalt echter niet genoeg calcium alleen uit water. Hiervoor moet je ook genoeg zuivelproducten eten zoals melk en kaas. Door het eten van deze zuivelproducten krijg je ook meteen verschillende vitamines binnen zoals vitamine B12 en B2. Toch kan de kalk in het water ook negatieve gevolgen voor je hebben. Zo kan water waar veel kalk in zit slecht zijn voor je huid. Er kan door het drinken van kalk veel jeuk ontstaan en je huid kan gevoelig en droog worden. Verder is kalk water ook slecht voor je haar. Je haar kan sneller breken en de glans kan uit je haar gaan. Met een waterontharder magneet haal je de kalk uit je water.

Kalk uit water halen met een waterontharder magneet

Door de verschillende nadelige gevolgen kiezen mensen er daarom vaak voor om kalk uit het water te filteren. Tevens vinden mensen dat ontkalkt water veel zachter smaakt en daardoor dus lekkerder. Zo kun je ervoor kiezen om een waterontharder magneet te installeren. Dit is een van de weinige systemen om thuis kalk volledig uit de leiding te halen en zo kalk vrij water uit de kraan te krijgen.

https://www.tx5000waterontharder.nl/waterontharder-magneet/