0rk.nl
Image default
Internet

Een SSL-certificaat voor uitgebreide validatie

Ga je een website bouwen of site laten maken? Denk dan goed na over het soort ssl-certificaat dat nodig is. Veel mensen weten niet goed wat dit is en wat hiermee gedaan wordt. Daardoor komt het vaak voor dat zij de verkeerde vorm kiezen, of zelfs geen idee hebben van het certificaat dat aan hun website hangt.

Zo is het bijvoorbeeld vooral zakelijk belangrijk om te kiezen voor de vorm van uitgebreide validatie. Dit zorgt immers voor de meest veilige vorm die er is.

Hoe kan je het herkennen?

SSL-certificaten zijn online te herkennen door dat wat je voor de domeinnaam in de adresbalk te zien krijgt. Is er geen certificaat, dan zie je niks of is het rood. Heb je een gewone validatie, dan zie je een slotje.

Heb je een SSL certificaat met uitgebreide validatie, dan is alles ook nog eens in het groen weergegeven. Dit laatste is belangrijk wanneer je zakelijk aan de slag gaat met je website.

Het is dan eigenlijk altijd nodig om dit certificaat onder je website te hebben.

Voor wie?

SSL-certificaten zijn er eigenlijk voor iedereen. Die met de uitgebreide validatie zijn er eigenlijk vooral voor een aantal specifieke doelgroepen. Dit zijn vaak de commerciële websites.

Bijvoorbeeld de website van jouw bedrijf.

Een ander voorbeeld is een webshop die je gaat beginnen. Wanneer je dit doet is het belangrijk om aan te geven dat je volledig veilig bent. De bezoekers kunnen dat hieraan herkennen en zullen dan eerder geneigd zijn om met jou zaken te doen.

Daarom is dit dus ook een belangrijke stap die je moet zetten.