0rk.nl
Image default
Woningen

Een schuurwoning laten bouwen: de voordelen

Op het eerste gezicht lijkt een schuurwoning erg op een schuur. Dat is niet gek. Vaak diende de woningen voorheen als een echte schuur. Het enige verschil is dat een schuurwoning helemaal is omgetoverd tot een volwaardige woning, waarop optimaal in geleefd kan worden. Vaak zijn schuurwoningen modern-uitziende gebouwen, vooral van binnen. Ondertussen is de bouw van schuurwoningen uitgegroeid tot een geheel nieuwe bouwstijl. In dit artikel wordt je meegenomen in de voordelen van een schuurwoning laten bouwen.

Een woning volledig aangepast aan de wensen van de bewoner

Een schuurwoning laten bouwen brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst kan de woning gemakkelijk aangepast worden aan alle persoonlijke wensen van de bewoner. Dit is vergelijkbaar met een prefab woning laten bouwen. In de basis is een schuurwoning één grote ruimte, net als een originele schuur. Natuurlijk kan ervoor gekozen worden om verschillende ruimten te creëren in de schuurwoning. Zo kunnen er ook meerdere verdiepingen gebouwd worden.

Daarbij is een schuurwoning laten bouwen vaak goedkoper dan een ‘normaal’ huis laten bouwen. Wel is de prijs van eenprefab schuurwoninglaten bouwen nog altijd afhankelijk van de wensen van de bewoner. Als bewoner van een schuurwoning kan er zo ver in detail getreden worden als verlangd. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld prefab notariswoningenlaten bouwen. Ook hier wordt er vaak op detailniveau naar de nieuwe woning gekeken in de ontwerp- en bouwfase.

Ecologisch verantwoord wonen

Schuurwoningen zijn vaak gebouwd van natuurlijke materialen zoals hout. Dit geeft de woning een extra isolerende werking, waardoor het energieverbruik naar beneden wordt gebracht. Hiermee worden indirect kosten bespaard op energie. De natuurlijke elementen worden vaak gecombineerd met grote ruimten en grote glasoppervlakten. Dit zorgt voor een transparante en open look van de woning, zowel binnen als buiten.

Ook hier geldt dat de bewoner er zelf voor kan kiezen hoe duurzaam hij of zij wil leven. Sommige bewoners kiezen er zelfs voor om geheel zelfvoorzienend te leven. Hiermee worden grote stappen gezet binnen het ecologisch verantwoord wonen. In de toekomst zal deze trend zich dan ook steeds vaker laten zien.

 

https://houseoflo.nl/