0rk.nl
Image default
Onderwijs

Een cursus Nederlands voor Polen is belangrijk

Ben je als werkgever, werknemer op zoek naar een cursus Nederlands voor Polen? Of misschien ben je onlangs verhuisd naar Nederland of werk je wel met regelmaat hier. Het spreken van de Nederlanse taal is van groot belang en geldt als basis voor een goede verstandshouding en communicatie. 

Poolse les is er voor iedereen

Je kunt via verschillende instanties een Poolse les volgen. Dit kan in de vorm van een cursus (zo zijn er lange maar ook kortere cursussen). Ook in tijden van Corona is het gewoon mogelijk om een training te volgen. Dit kan natuurlijk gemakkelijk vanuit huis, zolang je maar toegang hebt tot het internet en beschikt over een computer of laptop. 

Nederlands spreken op de werkvloer

Je ziet dat er de laatste jaren meer en meer werknemers van buiten onze landsgrenezen hun weg vinden naar de Nederlandse bedrijven. Dit geldt voor de meest uiteenlopende sectoren. Denk hierbij aan onze tuinbouw, de bouw wereld, internationale handel maar ook in de zorg. 

Het is dan ook van groot belang dat wanneer je hier komt te werken, je de Nederlandse taal beheerst. Hoewel er natuurlijk op sommige werkplekken ook Engels gesproken kan worden is het toch wenselijk om Nederlands te kunnen spreken. Je ziet regelmatig dat werknemers van een organisatie de instructies niet begrijpen die ze opgelegd krijgen. Hierdoor kunnen er vervelende situaties ontstaan maar in sommige gevallen ook gevaarlijke en onwerkbare situaties. Dit zou je als werkgever en werknemer natuurlijk niet moeten willen. 

Ook de werkzaamheden die je moet uitvoeren duren doorgaans langer. Instructies en opdrachten worden niet altijd goed begrepen en het vertalen naar je eigen taal zorgt ook voor een barriere. 

Hoe prettig is het als iedereen op de werkvloer, ongeacht waar je vandaan komt, de Nederlanse taal kan begrijpen en spreken? Het voorkomt niet alleen bovenstaande problemen maar het draagt ook bij aan een goede en gezonde werksfeer onderling tussen de collega’s.

Er wordt echt niet verwacht dat je de Nederlandse taal net zo goed beheerst als iemand die hier geboren is maar begrijpend lezen en de basis van de taal volstaat vaak al.

Professionele taalschool in Den Haag en omstreken

Talencentrum Ewa is een professionele taalschool in Den Haag die al meer dan 12 jaar actief is op de taaltrainingsmarkt. Ewa is gespecialiseerd in het geven van de cursussen Nederlands voor Polen en Engels voor Polen. 

Het is bij Talencentrum Ewa dan ook mogelijk om naast de reguliere lessen die gevolgd worden in de klas, ook de cursussen via Skype te volgen. En dat allemaal op jouw eigen tempo. 

https://www.talencentrum-ewa.com/lange-cursus-nederlands-voor-polen-beginners/

Related posts

Een microscoop bestellen van hoogwaardige kwaliteit

Motorrijles in Almere als ultieme ervaring

Projectmedewerker is een leuke en goedbetaalde baan