Een bullet lening of lening op afbetaling?

Maak gebruik van een lening op afbetaling of een bullet lening, om de auto die u op het oog heeft te financieren. Een bullet lening weet de laatste tijd veel mensen aan te spreken, omdat de kosten per maand relatief laag liggen. Houd er echter rekening mee dat deze vorm van lenen minder goed geschikt is voor de aankoop van een auto. U krijgt te maken met afschrijvingen, waardoor de auto aan het eind van de looptijd niet voldoende waard zal zijn om het geleende geld af te lossen.

Wat is een bullet lening?

Een bullet lening is een krediet waarover u tijdens de looptijd alleen maar rente betaalt. Anders dan bij de gebruikelijke lening hoeft u nog geen aflossingen te doen, waardoor de kosten per maand relatief laag zullen liggen. U betaalt in plaats daarvan alleen de rente over de lening, om deze aan het eind van de looptijd in één keer af te lossen. Wat dat betreft ziet de aflossingstabel van uw lening er in het geval van een bullet lening er erg eenvoudig uit.

Houd er bij het afsluiten van een bullet lening rekening mee dat u er zelf voor dient te zorgen dat u aan het eind van de looptijd voldoende geld beschikbaar heeft om het geheel af te lossen. Bij een lening op basis van afbetaling is dit niet het geval, aangezien u de bijvoorbeeld 48 maanden looptijd gebruikt om steeds een beetje af te lossen. Dit werkt meer geleidelijk, maar zorgt er aan de andere kant voor dat de maandelijkse kosten hoger liggen. Bepaal zelf of u de bullet lening of de lening op afbetaling het meest aantrekkelijk vindt en doe vervolgens een aanvraag bij de bank.

Autolening Berekenen

Wilt u uw autolening berekenen? Wij gaan uit van een lening op afbetaling, waarbij u maandelijks zowel rente als aflossing betaalt. Wat dat betreft kunt u de gebruikelijke methoden niet gebruiken om een bullet lening te berekenen. Houd er daarnaast rekening mee dat veel van de banken u een dergelijke lening niet zullen verstrekken, wanneer u van plan bent om een auto aan te schaffen. Wilt u graag een nieuwe auto kopen? Dan is het verstandig om ook eens naar een lening op afbetaling te kijken, aangezien de bank u die waarschijnlijk wel aan zal willen bieden.

http://www.hypotheekbereken.com/voordelen-en-mogelijkheden-van-het-bullet-krediet/