0rk.nl
Image default
Eten en drinken

Dobbelspellen in verschillende soorten en maten!

Dobbel stenen worden overal voor gebruikt

Dobbelspellen zijn er in vele verschillende vormen. Het spelen van een dobbelspel is inmiddels al zo oud als de weg naar Rome. De zeshoekige steen wordt al decennia gebruikt om leuke spellen mee te bedenken en te ontwerpen. De dobbelsteen is niet meer weg te denken uit vele bekende spellen zoals Yahtzee of Mens Erger Je Niet. Maar de dobbelsteen wordt ook nog steeds al reken instrument gebruikt.

Dobbelspellen van vroeger

Zo wordt de dobbelsteen nog steeds gebruikt tijdens de reken lessen van kinderen. De steen is namelijk gemakkelijker voor kinderen om te lezen en te herkennen. Een visuele oplossing voor kinderen om spelend te leren. Echter, momenteel worden dobbelstenen en de iconische ogen op de dobbelstenen nog steeds veel gebruikt. Dobbelstenen worden vandaag de dag in alle soorten spellen en drankspellen met dobbelstenen gebruikt..

Dobbelen met een drankspek

Het bekende spel shut the box is een typisch voorbeeld van een drankspel wat door studenten veel wordt gespeeld in de kroeg. Shut the box is namelijk een dobbelspel waarvan een drankspel is gemaakt door de jong volwassenen. Het spel wordt gespeeld in een houten doosje met 9 cijfers. Het doel van het spel is om alle cijfers in de box weg te spelen met de dobbelstenen. Lukt jou dit niet? Dan moet je het aantal wat open staat opdrinken.

Maar zo zijn er meerdere drankspellen met dobbelstenen, mens erger je niet wordt al sinds jaar en dag gespeeld als drankspel. Met een aparte set aan regels kan je dit spel van een traditioneel dobbelspel zo omturnen naar een heftig drankspel. Maar zo zijn er veel meer dobbelspellen die allang niet meer zo worden gespeeld als dat het ooit bedoeld was. Met name jongeren maken van de dobbelsteen een geheel nieuw spel waarbij flink gedronken wordt. Zo speelden ze vroeger als kind met een dobbelsteen om te leren rekenen en spelen ze nu om dronken te worden.

Ach laten we maar zeggen dat iedereen ouder wordt, en maar goed ook!

Related posts

De verschillende soorten koffie

Handige tips om de beste melkopschuimer te kiezen

Ontdek verschillende keukens tijdens een catering aan huis op uw locatie in Antwerpen