0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van kunstgras boven tegels

Binnenkort ga je de tuin opnieuw aanleggen? Je hebt een andere woning en de tuin moet aangepakt worden? Wellicht heb je nu een tuin vol tegels en vraag je jezelf af of daar niet iets aan veranderd moet worden. Vind je het tijdens de huidige warme zomers bijvoorbeeld veel te warm in je achtertuin? Kunstgras is een zeer goed alternatief. Lees onderstaande voordelen:

Combinatie is goed mogelijk

Het kan natuurlijk zijn dat jij een tuin met tegels gewoon mooi vindt. Maar je ziet echter ook steeds beter de nadelen van een tuin vol tegels. Kies anders voor een combinatie. Op de tegels zet je het tuinset en een groot gedeelte van je tuin gebruik je voor groen en gras. Deze combinatie zorgt voor een mooie dynamiek.

Onderhoudsvriendelijk

Natuurlijk zijn tegels ook onderhoudsvriendelijk. Maar dit geldt zeker ook voor kunstgras. Je hoeft absoluut niet bang te zijn dat dit veel van je gaat vragen. Misschien heb je geen groene vingers of je houdt gewoon niet van tuinieren. Kunstgras hoef je niet te maaien en het blijft ook bij weinig onderhoud erg lang mooi. Ook als het gras in de schaduw ligt, loop je geen kans op gele of kale plekken.

Fijn voor kinderen en huisdieren

Kinderen en huisdieren spelen veel liever op gras dan op tegels. Kunstgras kan tegen een stootje, dus het is geen probleem als je dier en je kinderen hierop ravotten. Plaats ook gerust een zwembad of een klimtoestel op het kunstgras. In de zomer worden tegels vaak snel heet. Spelen op het gazon is ook daarom prettiger.

Geen last van extra insecten

Beestjes houden van bloemen, planten en gras. Waarschijnlijk geniet jij niet van insecten. Hoe waardevol ze ook zijn. Heb je alleen tegels in je tuin, dan zul je minder last hebben van deze beestjes. Met kunstgras bereik je echter hetzelfde effect. Dat trekt namelijk ook geen insecten aan.

Goed voor je gezondheid

Groen in je tuin vermindert stress. Heb jij dus een compleet betegelde tuin, dan mis je dit gezondheidsvoordeel. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat een tuin waarin groen te zien is, zorgt voor een daling van het stressniveau. Met kunstgras zorg je dus goed voor jezelf. Je hoeft alleen maar naar het groen te kijken en er gebeurt al van alles in je lichaam.

Regenwater kan de grond in

De laatste jaren was het vaak droog. Op andere tijden regende het dan weer langdurig en hevig. Dit is niet prettig wanneer jouw tuin vol met tegels ligt. Het water kan niet weg. Je zorgt op deze manier voor een overbelasting van het riool. Dat is vervelend voor jezelf en voor anderen. Zorg je ervoor dat maximaal de helft van je tuin betegeld is, dan ben je al heel goed bezig. Neem zeker ook voor een gedeelte kunstgras. Ook dan kan het regenwater goed weglopen. Het water trekt dan prima de grond in. Er ontstaan ook geen vervelende plassen op het kunstgras

https://www.kunstgrasdirect.nl