0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

De vóór-en nadelen van verschillende soorten banken

Ben je op zoek naar een nieuwe bank? Dan kun je kiezen uit talloze soorten. Om de zoektocht een beetje makkelijker te maken, hebben we van elk type bank de belangrijkste weetjes verzameld.

Suède bank

Een suède bank is opvallend en dus een echte eye-catcher voor in je woonkamer. Een suède bank heeft net een warmere uitstraling dan een ‘gewone’ leren bank. Het voordeel is dat je met en stofzuiger makkelijk kruimels van de bank kunt halen. Wel kan het zijn dat je een suède bank moet schoonmaken of laten reinigen wanneer er vloeistof op komt. Vlekken kun je voorkomen door de bank te laten impregneren

Leren bank

Een leren bank is vaak onderhoudsvriendelijk. Als je er netjes mee omgaat, hoef je de bank eigenlijk maar één keer per jaar te behandelen. Daarbij kun je vlekken vaak makkelijk verwijderen. Laat je de bank niet behandelen, dan kunnen er na een tijdje krassen ontstaan die duidelijk zichtbaar zijn. Houd ook rekening met het prijskaartje als je een leren bank wilt kopen. Deze zijn vaak duurder dan een stoffen bank.

Stoffen bank

Een stoffen bank geeft je woning meteen een zachte en warme uitstraling. Zelf zul je waarschijnlijk ook niet kunnen wachten om lekker op de bank te kruipen met een boek of om naar je favoriete serie te kijken. Waar je bij de leren bank krassen kunt gaan zien, kunnen in een stoffen bank haken ontstaan. Laat je een stoffen bank niet behandelen, dan wordt vlekken verwijderen erg lastig en is een suède bank schoonmaken gemakkelijker.

Natuurlijk spelen er nog meer zaken mee dan de stof alleen. Denk bijvoorbeeld ook aan de vorm van de bank. Heb je een kleine woning? Dan zal een bank in U-vorm te groot zijn. Houd je er van om je interieur aan te passen? Dan kun je een rechte bank eenvoudiger verplaatsen.

https://banklatenreinigen.com/suede-bank-schoonmaken/