0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

De kosten en baten van het toevoegen van sedum dakbedekking aan uw huis

We hebben het allemaal over groene daken, toch? Maar wat is het eigenlijk? Welnu, een groendak, of zoals de meeste mensen het plantendak noemen, is een dak dat is afgedekt en voorzien van een laag sedum. Nu zou je je afvragen wat sedums zijn. Nou, het zijn eigenlijk planten met platte en vlezige bladeren. Ze zijn winterhard, licht in gewicht en hebben laaggroeiende wortels, wat betekent dat ze de perfecte keuze zijn voor dakbedekking.

Ga je een huis bouwen, dan moet je een sedumdak kopen vanwege de volgende voordelen.

Voordelen van het toevoegen van Sedum dakbedekking

Al met al heeft de sedum korte wortels waardoor hij de constructie of het materiaal van het dak niet aantast. Vertrouw ons; dit is misschien wel de belangrijkste factor om rekening mee te houden als het gaat om dakbedekking. Daarnaast zijn de sedumdaken onderhoudsvriendelijk en droogtetolerant.

Hieronder staan ​​​​enkele van de algemene maar noodzakelijke voordelen van dakbedekking met groene planten.

Isolator

Zoals u weet, heeft het dak veel planten op de bovenkant en hebben ze de neiging om alle schadelijke zonnestralen te absorberen. Dit betekent dat 70% van de warmte de binnenkant van de woning niet bereikt. U kunt verwachten dat de binnentemperatuur koeler is in de zomer en warm tijdens het koude winterseizoen.

Zorgt voor een betere luchtkwaliteit

Wat doen planten? Ze zetten de kooldioxide en andere gassen in de lucht om en geven zuurstof vrij. Bovendien helpt het groendak ook bij het verminderen van luchtvervuiling en geluid, omdat het niet alleen de warmte- of koudetemperatuur vermindert, maar ook lucht- en geluidsoverlast vermindert.

Ze zijn biodiversiteit

We hebben gezien dat met steeds meer ontwikkelingen van gebouwen, mensen bomen kappen en het land uitgraven. Dit proces heeft veel dieren in het wild dakloos gemaakt. Maar wanneer u kiest voor sedumdaken, geeft u ze ook daadwerkelijk een thuis.

Verhoogt de levensduur van daken

Het dak is het hoogste punt van elk gebouw dat alles wat zich binnenin bevindt, beschermt tegen externe elementen. Door deze externe elementen raakt het dak beschadigd. Omdat je planten op het dak hebt staan, kun je verwachten dat ze de schade op zich nemen.

Voegt waarde van huis toe

Wist u dat het plaatsen van een sedumdak op uw huis de marktwaarde met 5% – 15% verhoogt? Dit is waar! Mensen kiezen voor milieuvriendelijke en economische oplossingen.

Kosten van sedumdak

Eerlijk is eerlijk, er is geen vaste prijs voor sedumdaken. De prijs is direct gekoppeld aan de complexiteit van het project. Maar voordat u een expert inhuurt voor de installatie ervan, moet u zich afvragen of zij veel ervaring hebben met de installatie van groene daken of niet.

laatste woorden

Stel dat u op zoek bent naar “de beste groene daken van Amsterdam” of op een andere locatie; je moet altijd je onderzoek doen. Veel mensen zeggen dat ze wel eens sedumdaken hebben gehad, maar dat ze je misschien niet de beste service bieden. Wees dus voorzichtig als het gaat om het inhuren van een dakdekker voor uw project.