0rk.nl
Image default
Verbouwen

Betonblokken waar bestaan ze uit?

Voordat je zelf voordelig wil bouwen, is het goed om eens te kijken waar dat betonblokken uit bestaan en waar dat jij ze voor kunt gebruiken. Ze worden om te beginnen gemaakt van gegoten beton en ze worden verzwaard middels zand en fijn grind. Je kunt ze tegenkomen dat ze met een of met meerdere holten zijn uitgevoerd om gewicht zo te besparen of om de isolatie te verbeteren. Door betonblokken te gebruiken wordt het metselen wel eenvoudiger bijvoorbeeld wanneer dat er gekozen wordt voor halfsteensverband. 

 

Aan de slag

Het kan zijn dat jij een echte doe-het-zelver bent en dan is het fijn om met het beste materiaal aan de slag te kunnen. Je zou daarbij kunnen denken aan de beste betonblokken die je worden aangeboden. Maar je moet daarbij goed kijken naar wat je gaat maken en welke afmetingen je dan nodig hebt en uiteraard moet je kijken naar hoeveel blokken je moet hebben. Ga er daarom eens goed voor zitten zodat je een lijstje kunt maken met hetgeen wat je nodig hebt om je klus te klaren. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat is ook echt zo en dat ga je zelf merken als je eenmaal bezig bent. Bekijk ook eens of dat je hulp nodig hebt van andere mensen om te klussen of zou je alles alleen kunnen plaatsen denk je?  

 

Wat maak jij met betonblokken?

Als je gaat metselen dan kun jij veel voordelen behalen door betonblokken te gebruiken. Het gaat dan ook wat sneller en isolatie kan dan ook al snel op gang komen. Je moet aan veel factoren denken, maar ga eens na wat jij moet hebben en waar het voor is. Bij twijfel kan er altijd advies in worden gewonnen en dan weet jij wat je moet doen. Maar als je al ervaring hebt, dan kun je vast en zeker zelf al snel een keuze maken wat je nodig hebt en des te eerder kan het klussen beginnen. Een mooi project kost tijd, maar dan ben je er wel trots op wanneer dat je klaar bent en dan kun je er echt van genieten. 

 

Tip: Voordeligbouwen.com