0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Bedrijfsverlichting? 5 Handige feitjes en weetjes

De verlichting voor uw bedrijf is vanzelfsprekend erg belangrijk voor een goede werking en productiviteit. Zonder verlichting zouden uw werknemers immers letterlijk in het donker zitten en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om als ondernemer enige kennis te hebben van zaken omtrent bedrijfsverlichting zodat u dit belangrijke aspect van uw bedrijf efficiënt kunt beheren. Wij geven u in deze blog dan ook 5 handige feitjes en weetjes over bedrijfsverlichting.

De juiste verlichting verbetert de productiviteit

De juiste verlichting in uw bedrijfshal of bedrijfspand is essentieel voor een goede productiviteit van uw werknemers. Het type verlichting en de intensiteit van het licht hebben namelijk invloed op het lichaam en geest van een mens. Bij te weinig licht kunnen mensen last krijgen van bijvoorbeeld concentratieproblemen en bij te veel licht last van hoofdpijn. Zo begrijpt u nu ook dat uw bedrijfsverlichting dan ook indirect samenhangt met het ziekteverzuim binnen uw onderneming.

Zorg daarom altijd voor de juiste verlichting!

Kies voor LED verlichting

LED verlichting is in veel bedrijfshallen en panden tegenwoordig al de standaard. Ondernemers kiezen liever voor LED verlichting dan voor halogeenlampen of gloeilampen. Maar waarom is dat nu eigenlijk zo? Dat komt omdat LED verlichting een stuk duurzamer is dan halogeenverlichting en ook is de levensduur een stuk langer. LED verlichting gaat tot wel 10 keer langer mee dan halogeen of gloei en is daarmee een echt kost besparend product.

Ondernemer moet energiebesparing realiseren

Volgens de wet milieubeheer moeten bedrijven die meer dan 50.000 kwh elektriciteit verbruiken op jaarbasis vanaf juli 2019 aangeven hoe zij meer energie kunnen besparen. Het betreft maatregelen die een terugverdientijd van vijf jaar of minder hebben. Dit houdt dus in dat bedrijven die veel elektriciteit verbruiken dus aan energiebesparing moeten gaan doen. De makkelijkste manier om dit te realiseren binnen uw bedrijf is het overschakelen naar LED verlichting. Zie daarvoor de vorige alinea.

Er zijn vele toepassingen voor bedrijfsverlichting

Bedrijfsverlichting is er tegenwoordig is vele soorten en maten. De toepassingen zijn eigenlijk eindeloos maar in deze alinea geven we jullie de meest voorkomende. Bedrijfshalverlichting is eigenlijk de meest voorkomende toepassing binnen bedrijfsverlichting, hierna komt de showroomverlichting en op plaats vier de noodverlichting.

Inspiratie: kies voor 3-fase railspots

De 3-fase railspots verlichting is de ideale verlichting voor elke ondernemer met een winkel of een showroom. Door de vele toepassingen is dit een gewild product onder veel bedrijven. Door de 3 verschillende fasen kunnen er meerdere lampen worden bevestigd. Ook kunnen de lampen afzonderlijk van elkaar bediend worden resulterend in een optimale flexibiliteit voor u als ondernemer. De perfecte productpresentatie was nog nooit zo gemakkelijk!

 

https://www.bedrijfsverlichting.nl