0rk.nl
Image default
Woningen

Alles over kalkaanslag en waarom je dit beter kunt aanpakken

Kalkaanslag heeft veel negatieve gevolgen. Kalkaanslag wordt veroorzaakt als het leidingwater dat je gebruikt te veel kalk bevat. Dit wordt ook wel hard water genoemd. Vaak is kalkaanslag op kranen, douchekoppen en tegels goed zichtbaar als witte substantie. Visueel ziet kalk er onaangenaam uit, maar dat is niet het enige wat kalk onprettig maakt. Pak je kalkaanslag niet aan met een waterontharder van Soft Water Systems, dan kun je namelijk met vervelende problemen te maken krijgen. In dit artikel leggen we je uit waarom het van belang is om iets te doen tegen kalkaanslag in je woning of bedrijf.

Belangrijk voor de kwaliteit van je leidingwerk

De belangrijkste reden om bij hard water te kiezen voor waterontharder van Soft Water Systems, is de kwaliteit van je leidingen waarborgen. Leidingen die langdurig te maken krijgen met hard water, werken minder efficiënt doordat zich aan de binnenkant kalk ophoopt. Het gevolg is dat het wat minder goed doorstroomt, wat met name vervelend is tijdens het douchen. Een dun straaltje als je lekker wilt douchen is niet het meest aangename dat je van een douchebeurt mag verwachten.

Onthard water is gezonder

Water ontharden met behulp van Soft Water Systems is ook aan te raden voor je eigen gezondheid en die van je eventuele mede-huisgenoten. Tegenwoordig hebben veel huidproblemen te maken met te kalkrijk water. Hierdoor kun je last krijgen van handeczeem of een te droge huid. Kies je voor een goed werkzaam onthardingsmiddel om je water zachter te maken, dan heb je van dit soort problemen geen of in elk geval minder last.

Je houdt er geld aan over

Kies je voor het (laten) ontharden van je water met een goed onthardingsproduct, dan ga je op termijn geld overhouden. De reden hiervoor is eenvoudig: apparatuur dat gebruikmaakt van water, zoals verwarmingselementen en boilers, werken door kalkaanslag minder goed en gaan daardoor meer energie verbruiken. Door je water goed te ontharden, worden dit soort apparaten zuiniger in het gebruik en valt de energienota lager uit. Verder bespaar je geld doordat je minder zeep hoeft te gebruiken. Kalkrijk water leidt tot zeep dat niet goed schuimt en betekent dus dat je meer zeep of shampoo nodig hebt als je gaat douchen of een bad neemt. En ten slotte profiteren milieu en klimaat ook van deze keuze!

 

Related posts

Huizen te koop in Spanje

Specialist gezocht in boren, zagen en frezen in beton

Wat is belangrijk voor u in de zoektocht naar een koopwoning?