0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Alles over deurbeslag

Als je een eerste huis koopt of bouwt, dan kom je een hoop nieuwe zaken tegen die met een huis te maken hebben waar je eerder helemaal geen weet van had of gewoon nooit stil bij had gestaan. Een goed voorbeeld daarvan is deurbeslag. Totdat je erbij stil staat is een gemiddeld persoon niet echt bezig met vragen als schilden of rozetten? RVS of aluminium? SKG-keurmerk of niet? In dit blog maken we je wegwijs in de wereld van deurbeslag.

Alles is deurbeslag

Deurbeslag is een nogal veelomvattende term. Het is in principe alles wat je op een deur slaat, dus alle ijzerwerk die in het zicht op de deur zit. Wat het meest met deurbeslag wordt geassocieerd zijn de deurschilden en rozetten. Deze zitten natuurlijk ook centraal op de deur en zijn eigenlijk onmisbaar op alle deuren. Op een deurschild monteer je vrijwel altijd een deurkruk. Deze vallen ook onder deurbeslag. Eigenlijk zijn krukken altijd hetzelfde alleen kan het design verschillen. Het enige waar je op moet letten is de dikte van de krukstift.

Aandachtspunten

Bij deurschilden is het meer opletten op wat je koopt. Bij een deurschild heb je bijvoorbeeld te maken met een PC-maat of doornmaat. Als dat niet overeenkomt met de maten op je deur, dan heb je dus een probleem met het installeren. Als je hier geen gedoe mee wil hebben, dan kun je ook kiezen voor rozetten. Dit deurbeslag bestaat uit losse rondjes op je deur waar je een cilinder of deurkruk in installeert.

Ander deurbeslag

Andere zaken die onder deurbeslag vallen, zitten vaak minder voor de hand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deuropvangers die zorgen dat de deur hard dicht slaat. Een ander voorbeeld is een deurvastzetter. Deze producten helpen bij het functioneren van je deur en zorgen bijvoorbeeld ervoor dat je deur langer mee gaat.

Als je betrouwbaar deurbeslag voor jouw huis wil. Of je wil gewoon meer leren over deurbeslag. Kijk dan eens op Toplock.nl. Daar kunnen ze je alles uitleggen over deurbeslag en meer

https://www.toplock.nl/deurbeslag

Related posts

Vuilcontainer huren

Het gebruik van palletstellingen

Een professionele speeltuin kopen doet u bij dit Belgische bedrijf