0rk.nl
Image default
Aanbiedingen

Afzuigkap kapot? Zo repareer je ‘m zelf

Ga je tijdens het koken graag met kruiden in de weer of laat je wel eens iets verbranden? Dan is een goedwerkende afzuigkap geen overbodige luxe. Zonder afzuigkap staat de woning snel blauw van de rook en dit is erg slecht voor je gezondheid en dat van je huisgenoten. Werkt jouw afzuigkap niet (meer) naar behoren? Dan is het tijd om er direct iets aan te doen. 

Kleine reparaties
Het komt zelden voor dat een afzuigkap in zijn geheel stopt met werken. Vaker is een klein onderdeel kapotgegaan, zoals bijvoorbeeld de lamp. De lamp is geen essentieel onderdeel, maar het kan wel vervelend zijn als deze niet meer werkt. Gelukkig kan je de kapotte lamp van een afzuigkap heel eenvoudig vervangen door een nieuw exemplaar. Haal tijdens het vervangen van de lamp voor de zekerheid wel de stekker van de afzuigkap uit het stopcontact. 

Een ander veelvoorkomend probleem van de afzuigkap is een slecht functioneerde luchtafvoer. Dit resulteert vaak in een opvallend hard zuigend geluid. Een slecht werkende luchtafvoer kan meerdere oorzaken hebben. Denk aan een loszittende buis of een versleten koolstoffilter. Dit kan je eenvoudig controleren door de platen bij het vetfilter los te maken. Het kan soms al genoeg zijn om het koolstoffilter slechts even schoon te maken. 

Afzuigkap helemaal kapot?

Soms gaat een afzuigkap helemaal niet meer aan. Dit probleem kan je het best zo spoedig mogelijk aanpakken. Lukt het niet om de afzuigkap direct te repareren? Zet dan tijdens het koken alle ramen open om irritatie aan de luchtwegen en ogen te voorkomen. 

 

Controleer altijd of de kap is aangesloten op het stroom. Het kan zijn dat de stekker per ongeluk is losgekomen of het stopcontact niet meer werkt. Als dit het niet geval is, heb je grote kans dat de motor van de afzuigkap er mee op is gehouden. Het aanschaffen en het installeren van een nieuwe afzuigkap kost een flinke duit, dus het is beter om de motor te vervangen. Een nieuwe motor en andere afzuigkap onderdelen koop je op Fixpart.nl

 

https://fixpart.nl/nl

Related posts

Doen: een advent kalender kopen!

Vertaalbureau Portugees

Zo houd je geld over aan het eind van de maand!